Intel Galileo, noua placa de dezvoltare compatibila cu Arduino

de Liviu Petrescu | 4 octombrie 2013

Intel a lansat o placa de test, primul gagdet care include noul SOC Intel Quark X1000. Placa de dezvoltare Intel Galileo ofera o alternativa la placile Arduino sau Raspberry Pi si este destinata studiului tehnologiei, dar si gadgeturilor simple.

Placa de test Intel Galileo respecta standardele Arduino de open-source hardware si aduce mai multe inovatii din partea Intel. In afara de SOC-ul Quark X1000, Galileo utilizeaza si tehnologii noi de reducere a consumului energetic.

Intel Galileo

Intel Galileo are la baza tot arhitectura X86 sub forma unui procesor Pentium single-core la 400MHz, inclus in Quark X1000. Placa de dezvoltare este compatibila si cu OS X si Windows, nu doar cu Linux, ca alte placi de teste similare.

Cumpara de la Emag.ro procesoarele Intel de noua generatie

Galileo va avea succes in primul rand ca gadget educational. Intel planuieste sa doneze 50.000 de placi de teste studentilor din peste 1000 universitati la nivel mondial in urmatoarele 18 luni. Printre primele institutii de invatamant superior care vor utiliza la cursuri placile Intel Galileo se numara si Universitatea Sapienza din Roma.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: placa test intel galileo placa dezvoltate intel galileo intel galileo arduino
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google