Intel Compute Stick si Intel NUC au ajuns in magazinele din Romania (preturi)

de Radu Eftimie | 15 iunie 2015

Intel a anuntat, astazi, disponibilitatea pe piata din Romania a Intel Compute Stick, cel mai mic computer din lume, si a Intel NUC, mini-PC-ul care vine in configuratii ce pot oferi performante similare celor ale PC-urilor de tip Desktop.

Intel Compute Stick

Despre Intel Compute Stick am scris inca de la prezentarea oficiala, care a avut loc in cadrul CES 2015, in ianuarie. Spuneam atunci ca micro PC-ul Intel este unul dintre cele mai interesante device-uri prezentate la targul de tehnologie din Las Vegas. Acum, si romanii il pot cumpara la un pret de 739,99 lei.

Compute Stick are dimensiuni putin mai mari decat cele ale unui stick USB si poate ce transforma orice televizor sau monitor dotat cu HDMI intr-un computer ce ruleaza Windows 8.1 sau Linux (in functie de versiunea aleasa).

Intel Compute Stick dispune de o mufa USB 3.0, o mufa micro USB, slot pentru carduri microSD, WiFi si Bluetooth 4. Micro PC-ul incorporeaza un procesor Intel Atom cu patru nuclee, 1GB RAM (Linux) sau 2GB RAM (Windows 8.1) si dispune de stocare de 8GB sau 32GB.

Intel NUC (Next Unit of Computing)

Intel NUC este un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupa putin spatiu, dar care ofera o performanta comparabila cu cea a unui desktop PC clasic. Intel NUC este disponibil pe piata locala in configuratii bazate pe procesoarele Intel Core i3 si Intel Core i5, cu stocare de 120GB si tehnologii precum Intel Hyper-Threading sau Intel Identity Protection, in timp ce grafica este asigurata de Intel HD 5500.

Intel NUC are dimensiuni de 115mm x 111mm x 48.7mm si ofera 4 porturi USB 3.0, mini HDMI, mini DisplayPort, RJ-45 si o mufa audio combo Casti/Microfon. In versiunea de baza (procesor Intel Core i3 si sistem de operare Free DOS), Intel NUC poate fi achizitionat la preturi care incep cu 1.999 lei, de la eMAG.

Nu in ultimul rand, Intel NUC este disponibil in Romania si in varianta barebone, la pretul de 699 lei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel compute stick pret intel nuc pret romania specificatii intel micro pc specificatii intel nuc
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google