Intel, CES 2014: PC-ul cat card SD, o platforma dual OS si alte "minuni"

de Redactia Hit | 7 ianuarie 2014

Prezenta Intel la CES 2014 nu va trece, cu siguranta, neobservata, producatorul venind la Las Vegas cu cateva noutati extrem de interesante. Intel a adus, la CES 2014, Edison, un computerul miniatural bazat pe SoC-ul Quark, o noua platforma Dual OS dar si un prototip de smartwatch.

Edison

Edison este poate cel mai important produs prezentat de Intel la Las Vegas in acest an si ar putea schimba viitorul gadgeturilor. Imaginati-va un PC cu specificatii din clasa Pentium dar de dimensiunea unui card SD! Acesta este, pe scurt, Edison. Minusculul PC se bazeaza pe Intel Quark, SoC depre care HIT.ro scria in septembrie anul trecut. Este un dual-core, dotat cu WiFi si Bluetooth, ruleaza Linux si l-am putea regasi pe o serie de gadgeturi de tip Wearables sau folosit in diverse domenii, inclusiv sanatate.

Scriam recent ca noul sistem-on-a-chip Intel ar putea fi o amenintare pentru un segment de piata dominat in prezent de ARM. Intel a anuntat ca SoC-ul Quark poate fi licentiat altor producatori, dupa modelul colaborarii dintre ARM si cei mai mari producatori de gadgeturi mobile, printre care se numara Apple si Samsung.


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel ces 2014 intel smartwatch intel wearables intel dual os
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google