Gigabyte a lansat placa de baza Z68 - cu conectori mSATA pentru SSD

de Bianca Dinu | 12 mai 2011

Gigabyte a lansat astazi seria de placi de baza Z68, cu chipset Intel Z68 Express si suport pentru a 2-a generatie de procesoare Intel Core.

Seria Z68 integreaza tehnologia proprietara Gigabyte Touch BIOS, care schimba complet modul in care utilizatorii interactioneaza cu BIOS-ul lor, oferind o experienta mult mai intuitiva fie ca se foloseste o tastatura, un mouse sau un monitor cu touchscreen.

BIOS bazat pe pictograme
Gigabyte a creat pictograme usor de recunoscut ce reprezinta principalele optiuni de BIOS. Utilizatorii pot schimba tensiuni si multiplicatori pentru CPU folosind pictograma Overclock, sau isi pot monitoriza sistemul folosind pictograma PC Status, doar pentru a aminti cateva.

Producatorul a inclus de asemenea pictograme pentru acces rapid la aplicatiile Gigabyte cum ar fi Quick Boost si @BIOS, permitand astfel nivele si mai mari de personalizare.

Unul dintre beneficiile Gigabyte Touch BIOS este ca utilizatorii pot personaliza pagina de pornire a Touch BIOS in functie de nevoile lor.

Utilizatorii pot rearanja cu usurinta pictogramele folosind un mouse sau un deget si pot adauga pictograme folosite frecvent sau le pot sterge pe cele nefolosite.

Nu mai este nevoie sa intri in BIOS pentru a modifica setarile                                                                                                                                                                                                                                                 Touch BIOS este o aplicatie Windows, astfel utilizatorii nu mai au nevoie sa reporneasca sistemul pentru a intra in BIOS si a modifica setarile de sistem.

De exemplu, utilizatorii care vor sa schimbe ordinea de boot isi pot face modificarile numai cu ajutorul functionalitatii Touch BIOS.La urmatorul reboot, sistemul va incarca automat setarile de boot in functie de noile setari.

Seria de placi de baza Z68 vine de asemenea echipata cu tehnologia Intel Smart Response, ce permite utilizatorilor sa experimenteze performante de sistem similare sistemelor cu SSD.

Tehnologia Intel Smart Response foloseste un sistem inteligent bazat pe incarcarea in bloc in prealabil (cache) a aplicatiilor folosite in mod frecvent pentru a se imbunatati performanta si timpul de raspuns ale sistemului.

Acest feature le permite placilor de baza Z68 sa depaseasca sistemele cu drive-uri hibride de 2X (PC Mark Vantage) iar pe cele doar cu HDD de pana la 4X (PC Mark Vantage).

Gigabyte va lansa 4 modele unice de placi de baza Z68 ce vor avea conector mSATA onboard pregatite pentru tehnologia Intel Smart Response impreuna cu noul 20GB Intel 311 mSATA SLC SSD pentru o crestere a performantelor sistemului.

Z68 are in dotare si Intel Quick Sync Video. Tehnologia aduce rapiditate in munca de creatie, editare, sincronizare si partajare a filmelor - acasa si online – fara a mai fi nevoie de hardware aditional.

Intel Quick Sync Video permite o procesare a fisierelor media de 2X mai rapida decat alte solutii facilitand astfel o conversie rapida a fisierelor video pentru playere media portabile sau pentru partajarea online.

Placile de baza Gigabyte Z68 sunt echipate si cu tehnologia LucidLogix Virtu GPU Virtualization, ce permite utilizatorilor sa comute dinamic intre grafica integrata si placa lor video high-end 3D dedicata.

Aceasta este ideala pentru gameri ce au nevoie de rezolutii mari in jocuri dar isi doresc sa beneficieze in acelasi timp de capabilitatile media integrate in a 2-a generatie de procesoare Intel Core.

Astfel, grafica comutabila ajuta la reducerea dramatica a consumului de energie oferind plusul de performanta cand este nevoie.

Seria Z68 dispune in prezent de 11 modele, alte 9 modele suplimentare, ce includ cel putin 4 versiuni cu mSATA, urmand in apara in luna iunie a acestui an.

Sursa: Gigabyte

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google