Gama iPod s-a innoit: ipod classic creste la 160GB, nano capata camera video si radio FM

de Andrei Rahmanov | 10 septembrie 2009

Ieri in cadrul unui eveniment muzical denumit Rock and Roll care s-a desfasurat la San Francisco, Apple si-a prezentat ultimile noutati, intre care noua gama de palyere portabile iPod, noua versiune iTunes 9 si noua versiune a softului pentru iPhone si iPod Touch, iPhone 0S 3.1.

Iata care sunt noutatile in ceea ce priveste gama de playere portabile IPod: iPod shuffle va fi disponibil si in cateva culori noi in afara de negru si argintiu, si anume albastru, roz si verde, la pretul 79$ ca si pana acum si cu aceeasi capacitate de 4GB, dar are si o editie speciala cu carcasa de inox la 99$.

iPod clasic isi pastreaza pretul de 249$ si culorile de negru si argintiu in care va fi disponibil, dar mareste capacitatea la de la 120 GB la 160 GB.

iPod Touch generatia a treia este echipat cu aceeasi putere de procesare ca si iPhone 3G S si este de doua ori mai rapid decat generatia a doua, suportand aceleasi efecte grafice OpenGL ES 2.0 ca si iPhone 3G S.

Noul iPod Touch nu are camera foto/vieo, in ciuda numeroaselor speculatii care au prevazut acest lucru, dar foloseste cstile cu microfon si telecomanda ale iPhone, beneficiind de functia Voice Control pentru a naviga in lista de melodii, functie lansata odata cu noul iPhone 3G S.

Preturile s-au modificat dupa cum urmeaza: versiunea de 8GB, fara castile speciale de iPhone a scazut la 199$, cea de 16 GB a fost inlocuita cu una de 32GB la acelasi pret de 299$ si a fost introdusa o versiune cu capacitate record (pentru iPod Touch) de 64GB, la pretul de 399$.

 

Cele mai notabile schimbari au fost la modelul iPod nano, care si-a improspatat iar gama de culori cu accente metalice, designul ramanand aprape neschimbat fata de generatia veche. I s-au adaugat in schimb o camera VGA, doar cu functie de filmare video si radio FM care foloseste firul castilor ca si antena.

Camera video filmeaza la o rezolutie de 640x480 la 30fps, iar radioul are functie de Live Pause, adica se i poate da un rewind de maxim 15 minute, iar melodiile de pe radio pot fi marcate in timp real pentru a fi cumparate ulterior de pe iTunes.

Clipurile filmate cu iPod nano pot fi trimise apoi direct catre contul de YouTube, Facebook sau MobileMe. iPod nano va costa 149$, varianta cu 8GB de memorie si 179$ cea cu 16 GB de memorie.

Momentan toate modelele noi sunt disponibile la magazinul online de pe siteul Apple.com.

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google