Epson lanseaza ochelarii multimedia 3D

de Radu Eftimie | 10 noiembrie 2011

Producatorul de echipamente si solutii de imprimare Epson a anuntat lansarea primei generatii de... ochelari multimedia 3D. Trecand peste schimbarea de "macaz" tehnologic, Epson, ar putea inregistra un succes foarte mare cu aceasta tehnologie inovativa. Potrivit Epson, Moverio BT-100 ofera posibilitatea utilizatorilor de a privi o gama variata de continut multimedia prin lentilele transparente ale ochelarilor, dar si sa observe ceea se intampla in "lumea reala".

Epson lanseaza ochelarii multimedia 3D

Sistemul Moverio este alcatuit dintr-o pereche de ochelari 3D si o unitate centrala (de marimea unui telefon mobil) bazata pe Android 2.2, dotata cu Wi-Fi si acces direct la Youtube si navigare pe internet. Utilizatorul percepe imaginile pe un ecran virtual de 320 de inci (la o distanta de 20 metri), dar in acelasi timp poate vedea si ce se intampla in jurul sau, prin intermediul lentilelor transparente ale ochelarilor.

Sistemul va beneficia de o autonomie de 6 ore. Epson estimeaza ca va vinde 10.000 de unitati Moverio dupa lansarea din Japonia care va avea loc la data de 25 noimebrie.

Pretul sistemului Moverio este de 770 de dolari.

PS

Da, e vorba despre Epson, producatorul de imprimante, nu e gluma.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer