Cursuri de Arduino, o cale foarte usoara de a invata notiuni de baza de robotica si automatizare

de Catalin Nedelcov | 3 februarie 2014

Copiii din ziua de azi nu mai vor sa se faca aviatori, nu mai vor sa se faca profesori sau politisti. Copii din ziua de azi vor sa contruiasca roboti, vor sa cucereasca Spatiul,  vor sa stie cum si de ce se misca robotii si, mai mult, cum pot construi unul.

Fiul meu cel mare are 9 ani. Am zis ca este prea devreme sa incep sa discut cu el despre subiecte legate de electronica sau automatica. Daca nu are rabdare sa faca lectii timp de o ora, cum ar avea rabdarea necesara sa stea sa asambleze sisteme autonome sau roboti? Cu toate acestea, de cand avea o varsta foarte mica facea Lego. Statea ore in sir construind diverse masini, roboti, monstri si castele din micile piese. Si atunci am zis ca, daca pentru asta are o pasiune, atunci pentru a da viata acestor constructii, cu siguranta va avea rabdare.

Surpriza a aparut dupa primele ore petrecute impreuna in birou. Nu numai ca i-a placut, dar a terminat si toate temele cu o viteza incredibila, eu neputand sa tin pasul cu achizitiile de circuite integrate. A realizat primul circuit ce aprinde un led, a realizat primul cantec electronic, a realizat primul semafor cu leduri si multe alte mici automatizari care ulterior vor conduce la marele vis de a costrui o drona.

Daca ar fi vazut autoritatile dezamagirea din ochii fiului meu de 9 ani cand au anuntat interzicerea Dronelor cu camere de filmat... Acesta era visul lui, sa construim impreuna o drona. Si, cu siguranta, o sa o facem! Chiar si in conditiile legii actuale.

Cumparati Arduino TinkerKit la un pret special

Sa ne intelegem. Arduino nu reprezinta numai o jucarie! Nu reprezinta numai o unealta pentru copii dornici de a invata robotica. Fiind un sistem open source se pot construi sisteme incredibil de complexe pornind de la aceasta platforma. Automatizari industriale, sisteme autonome de zbor la distanta folosind numai GPS ul si multe, multe alte proiecte.

Dincolo de aceste aspecte evidente, Arduino reprezinta un foarte bun inceput pentru a dezvolta nevoia copiilor de cunoastere in domeniul sistemelor automatizate, autonome si a roboticii. Este poate unul dintre cele mai bune instrumente educative pe care le pot recomanda.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: arduino pret romania arduino magazin online kituri arduino ghid arduino limbaj programare arduino the HIT shop
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google