Conceptul PaperPhone dezvaluie viitorul display-urilor flexibile

de Cristina Enescu | 6 mai 2011

Display-urile flexibile, care se impaturesc sau se indoaie parasesc sfera filmelor sci-fi si se indreapta spre liniile de productie, pe masura ce tot mai multe companii dezvaluie concepte care integreaza acest tipuri de ecrane.

Cercetatorii de la Universitatea Queen din Canada au creat “iPhone-ul flexibil”, un smartphone functional care are la baza un display-E-ink, care se comporta asemeni unei foi de hartie.

PaperPhone-ul poate opera aceleasi task-uri ca si telefoanele traditionale, precum efectuarea sau primirea apelurilor, stocare e-book-urilor sau rularea melodiilor, insa spre deosebire de desing-urile rigide, acest dispozitiv se poate mula dupa forma buzunarului sau posetei utilizatorului.

Sub display-ul E-ink de 3.74 inci se afla un circuit flexibil care incorporeaza senzori rezistenti la indoire.

In clipa in care nu executa nicio operatiune, PaperPhone-ul nu consuma energie.

Aceiasi echipa de cercetatori a creat un device similar, numit Snaplet, care lucreaza asemeni unei bratari. Se comporta precum un ceas cand este intr-o forma convexa, devine PDA cand este drept si poate fi folosit asemeni unui telefon cand are o pozitie concava.

Noua tehnologie va fi presentata oficial in cadrul evenimentului CHI (Computer-Human Interaction) programat sa aiba loc pe 10 mai.

“Acesta este viitorul,” a declarat Roel Vertegaal, conducatorul grupului de cercetare. “Totul va arata asa in cinci ani.”

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google