Cel mai usor laptop din lume e unul romanesc! De la Evolio

de Radu Eftimie | 12 octombrie 2011

Are doar 980 de grame, ceea ce il face mai usor decat MacBook Air cu o suta de grame. Se numeste U9, dar, mai presus de toate, este produs de compania romanesca Evolio si este cel mai usor ultrabook din lume.

Potrivit producatorului Evolio, laptopul care bate Macbook Air-ul la portabilitate va ajunge pe piata in luna decembrie.

Evolio U9 dispune de un procesor Intel Atom Dual-Core (1,6 GHz), are 2GB RAM (DDR3) si un spatiu de stocare de 128GB (SSD). Ecranul laptopului Evolio masoara 29,5 cm si are o rezolutie de 1366x768 pixeli.

Laptopul este echipat cu tehnologia de accelerare grafica "PowerVR Core", ce permite rularea tuturor formatelor video Full HD: (BlueRay, Mpeg2, Mpeg4, WMv9, H.264) si proiectarea acestora pe un televizor sau display extern prin intermediul interfetei HDMI. Portabilul mai este dotat cu o camera video de 1,3 MP.

Cel mai usor laptop din lume e romanesc!

Noul laptop romanesc ce vrea sa detroneze MacBook Air-ul Apple, va costa 450 de euro (TVA inclus) si va ajunge in magazine in apropierea sarbatorilor de iarna.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google