CES 2015: Intel prezinta Compute Stick, micro PC-ul cu Windows 8.1, care ataca Chromecast-ul Google

de Redactia Hit | 9 ianuarie 2015

Compute Stick, realizat de Intel, este unul dintre cele mai interesante gadgeturi prezentate la CES 2015. Device-ul este de fapt un PC cu dimensiuni putin mai mari decat cele ale unui stick USB, ce transforma un televizor non-smart intr-un computer in toata regula. Cine trebuie sa se teama de o astfel de aparitie? Google.

Gadgetul Compute Stick se conecteaza la orice televizor direct prin intermediul HDMI, dispune de o mufa USB 3.0, o mufa micro USB, slot pentru carduri microSD, WiFi, Bluetooth4 si incorporeaza un procesor Intel Atom cu patru nuclee, 2GB RAM si dispune de 32GB memorie interna. Alimentarea se realizeaza, potrivit BGR, printr-o mufa mini USB.

Practic, Compute Stick ofera un hardware similar regasit pe  multe tablete entry-level cu Windows 8.1, si poate fi cumparat cu 150 de dolari.

Compute Stick are si o versiune mai ieftina, de 89 dolari, dar aceasta ruleaza Linux si, desi dispune de acelasi procesor si optiuni de conectivitate, are doar 1GB RAM si doar 8GB memorie interna.

Compania producatoare nu a anuntat inca data de lansare pentru Compute Stick, dar se pare ca ambele versiuni ale produsului vor ajunge in magazinele americane (initial) destul de repede.

Sursa: BGR

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel Compute Stick intel ces 2015 mini pc dongle intel atom pret Compute Stick
spacer
Opiniile cititorilor
spacer