CES 2013: Nvidia Tegra 4, prezentat oficial - 72 nuclee GPU

de Radu Eftimie | 7 ianuarie 2013

Nvidia a prezentat astazi, in prima zi a CES 2013, noul chipset Nvidia Tegra 4, dedicat dispozitivelor mobile. Cei de la Nvidia sustin ca noul chipset este cel mai puternic de pe piata in acest moment, cel putin pe parte grafica.

Nvidia Tegra 4 beneficiaza de patru nuclee, plus unul economic si care se ocupa de task-urile simple si care nu necesita putere de calcul. Noutatea semnificativa este legata de numarul impresionant de nuclee GPU pe care Nvidia le-a asezat in noua arhitectura a Tegra 4. Vorbim despre 72 de nuclee GPU, de sase ori mai multe decat are Tegra 3.

De asemenea, Nvidia Tegra 4 ofera suport pentru tehnologia 4G LTE (voce si date), prin intermediul unui "modul" optional (procesor Nvidia Icera i500, generatia a 5-a), care ofera o putere de procesare de patru ori mai mare decat predecesorul, potrivit anuntului oficial al Nvidia.

Unul dintre atuurile promovare de porducator este si consumul redus de energie de care are nvoie noul chipset. Reprezentantii Nvidia spun ca Tegra 4 consuma cu 45 la suta mai putina energie de Tegra 3, in conditii de utilizare normala. In cifre, Tegra 4 este capabil sa redea, pe un telefon mobil, 14 ore de film in format HD.

Nu in ultimul rand, Tegra 4 ofera si suport pentru video Ultra HD (4k).

Surse: Engadget, Cnet, technoBuffalo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nvidia tegra 4 performante nvidia tegra 3 vs tegra 4 tegra 4 lansat tegra 4 ces 2013
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google