BenQ lanseaza noi monitoare, proiectoare si camere foto

de Laurentiu Popa | 11 noiembrie 2011

BenQ lanseaza produse noi pe piata romaneasca, vizand trei segmente de piata pe care are pozitii dominante:
- proiectoarele
- monitoarele de computer
- camerele foto

La ce sa ne asteptam de la liderul local pe piata proiectoarelor

Pe piata locala a proiectoarelor, BenQ este lider incontestabil, potrivit estimarilor va avea la finele anului o cota de piata de 45%, cat urmatorii sase competitori la un loc. De asemenea, proiectoarele au fost sectorul de activitate pe care benQ a inregistrat in Romania cea mai mare crestere, de 52% prin comparatie cu anul trecut.

Noutatea in materie este tehnologia SmartEco ce ermite reducerea consumului de energie a lampii cu pana la 70%. Practic, consumul se ajusteaza in functie de imaginea proiectata, avand si posibilitatea de oprire in cazu lin care discursul prezentatorului nu mai necesita indreptarea privirilor audientei catre imagini. Concret, daca prezentatorul a terminat ce avea de demonstrat pe panou si vrea ca publicul sa fie atent la ceea ce are de zis in continuare, poate opri imaginea, iar privirile celor din sala nu se mai pierd pe panou, neascultand ce are el de zis.

Dincolo de economia discursului, aceasta metoda economiseste curent. Aparent, pentru un singur proiector consumul redus nu reprezinta un mare castig financiar, dar calculul se face anual, pe cladiri intregi de birouri. Sumele capata astfel proportii mai mari.Alta noutate sta in tehnologia DLP Link ce permite redarea de imagini 3D, suportul LAN ce faciliteaza centralizarea si gestionarea materialelor destinate proiectiei (fara a fi nevoie de un computer) si sistemul audio (difuzoare incorporate si intrare microfon) ce scutesc organizatorul de bani suplimentari cheltuiti pe un sistem de sonorizare.

Este vorba despre proiectorul MW851UST care costa circa 1.000 euro. El face parte dintr-o gama de proiectoare de capacitati diferite, ale caror preturi variaza intre 2.300-7.300 lei. Producatorul spune ca ele sunt destinate sectorului de business si mediului educational. De observat includerea in publicul-tinta a scolilor, domeniu pana acum vizat doar de programe guvernamentale.

Monitoare

Un alt segment pe care BenQ trage tare perioada asta este reprezentat de monitoarele pentur gaming.

Primul monitor este unul creat in colaborare cu gameri inraiti, experti in Counterstrike. Este destinat shooterelor si RPG-urilor. Are un timp de raspundere de 2 ms si un refresh rate de 120 Hz. Astfel, detaliile nu sunt ratate ca urmare a unei infime reprezentari ce apar mai pixelate pentru o fractiune de secunda. Dar o secunda esentiala in joc.

Modelul este XL 2420T si costa 1.800 lei.Al doilea model este destinat jocurilor de strategie. Fata de modelul de mai sus, are alte capacitati. Principalul avantaj este cresterea - atat cat trebuie - a luminzitatii in znele intunecate ale hartii, fara a afecta luminozitatea (care ar strica imaginea) in zonele luminate.

Pana acum, gamerul trebuia sa ajusteze mereu luminozitatea in functie de zona la car ese uita. Acum, monitorul ajusteaza automat. Modelul se numeste RL 2240H si costa 650 lei.Camere foto

Cele doua modele lansate sunt GH600 si GH700 ce au un zoom optioc de 21x, un senzor CCD de 16 MP, stabilizator optic de imagine si display LCD pentru vizualizare. Diferenta dintre ele e ca GH700 poate filma full HD.GH600 costa 650 lei, iar GH700 costa 900 lei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google