Asus doreste sa cumpere Toshiba

de Catalin Calciu | 17 noiembrie 2009

Daca ne inchipuiam ca sezonul achizitiilor si fuziunilor s-a incheiat odata cu achizitionarea companiei 3Com de catre HP, cei de la Asus vin sa ne contrazica si si-au facut cunoscute intentiile de a achizitiona divizia de notebookuri de la compania concurenta pana la urma, Toshiba.


Asus ar reusi prin aceasta sa intre in top 3 al celor mai mari fabricanti de calculatoare si ei incearca sa realizeze aceasta pana in anul 2011, iar momentan, cele doua firme sunt inca in stadiul de discutii si nu se stie clar daca si cand vor bate palma asupra achizitiei.


In acest moment cea mai de succes serie a Asus este Eee PC, in timp ce calculatoarele portabile “standard” nu se remarca prin vanzari foarte mari, in timp ce la Toshiba situatia sta exact invers, ei fiind pe locul 5 mondial la capitolul notebookuri standard, neavand vreun succes deosebit cu vanzarile de netbookuri.


Aceasta miscare a Asus ar avea un impact destul de mare asupra industriei de profil, pentru ca va creste concurenta pentru celelalte companii precum Dell sau Lenovo.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google