Archos 5, tableta Android cu memorie de pana la 500GB

de Andrei Rahmanov | 16 septembrie 2009

Archos, un producator din ce in ce mai cunoscut in ultima vreme pe piata de gadgeturi multimedia, a lansat ieri Archos 5, o noua tableta pentru Internet, ce ruleaza pe platforma Android.

Archos 5 are un ecran tactil LCD cu dimensiuni generoase, de 4.8 inci, si o rezolutie de 800x400 pixeli. Tableta este echipata si cu WiFi, Bluetooth si un transmitator si emitator FM.

Memoria interna poate fi de doua feluri: de tip flash sau de tip hard disk, fiecare dintre ele influentand si dimensiunile exterioare ale tabletei, dupa cum urmeaza: varianta cu memorie flash are 143.2 x 78.8 x 10.4 mm, 182g, iar varianta cu memorie de tip hard disk are 143.2 x 78.8 x 20mm, 286g, adica aproape de 2 ori mai groasa si mai grea decat prima. 

Capacitatea celor doua tipuri de memorie este de 8 pana la 64 de GB pentru cea de tip flash si cuprinsa intre 160 si 500GB pentru varianta cu hard disk.

Tableta Archos 5 ofera optiunea de a aranja scurtaturile pentru toate aplicatiile preferate in trei ecrane principale ce se schimba intre ele prin slide.

Spre deosebire de multe dintre gadgeturile mobile de acest gen de pe piata, tableta suporta by default Adobe Falsh atat pentru video cat si pentru jocuri.

 

 

Este echipata cu microfon si difuzor, putand fi folosita pentru aplicatii de genul Skype, avand si optiunea de pairing cu un telefon 3G, pentru a-i asigura o conexiune la Internet mobil. Tableta mai dispune si de GPS, e-mail si posibilitatea de a cumpara melodii prin Mewbox, iar in gama de sa de accesorii poate fi achizitionat si un TV tuner.

Bateria Li-Ion a lui Archos 5 ofera o autonomie de 22 h pentru playback de muzica si de 7h daca este vorba de playback video.

Pretul pentru tableta Android porneste de la 225 euro pentru varianta cu memorie flash de 8GB si atinge cota maxima la aproximativ 395 de euro pentru varianta cu memorie de 500GB de tip hard disk.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google