Apple a lansat noul MacBook: ecran de 12 inch, carcasa de 13,1mm si Intel Core M (Pret si disponibilitate)

de Redactia Hit | 9 martie 2015

Apple a lansat in aceasta seara un nou portabil MacBook cu ecran de 12 inch, asa cum se anticipa. Noul MacBook are o grosime de 13,1mm, este cu 24% mai subtire decat MacBook Air si catareste doar 907 grame. (Compania a anuntat si noi detalii legate de ceasul Apple, Apple Watch si preturile la care va fi disponibil gadgetul, inclusiv data de lansare comerciala, dar asupra acestui subiect vom reveni intr-un articol dedicat)

Ecranul este de 12 inch, de tip Retina, cu rezolutie de 2304 x 1440 pixeli.  Poate cel mai important, Apple a reusit sa puna un display de 12 intr-o carcasa similara (ca dimensiuni generale) unui MacBook Air de 11 inch.

La fel de important este ca noul portabil este fanless, nu are coolere, datorita noii generatii de procesoare Intel Core M. De asemenea, prin miniaturizarea celorlalte module s-a obtinut mai mult loc pentru baterie, iar Apple a folosit acest spatiu, astfel incat bateria este cu 35% mai eficienta.

Portabilul are o noua tastatura cu butoane ce beneficiaza de un mecanism de tip "butterfly", de 4 ori mai stabil decat cel traditional, dupa cum afirma Apple.

In acelasi timp, iluminarea tastelor a fost imbunatatita (fiecare tasta beneficiaza de propriul LED).

Apple a schimbat si trackpad-ul, noul MacBook fiind dotat cu Force Touch trackpad - cu "taptic engine", ce permite reglarea sensibilitatii la atingere. De asemenea,  patru noi senzori de presiune au fost implementati, iar rolul lor este de a percepe nivelul de apasare pe suprafata.

Apple a dotat noul MacBook cu un singur conector, de tip USB-C, care este reversibil si inlocuieste, practic, mufa de alimentare, de conectare pentru date, dar si iesirea video.

Apple MacBook vine in culorile Silver, Space Grey si Gold.

In versiunea de baza (Intel Core M la 1,1GHz si 256GB SSD), Apple Macbook va costa 1.299 dolari si va ajunge in magazinele din anumite tari incepand cu 10 aprilie.

Versiunea mai puternica, ce beneficiaza de procesor tactat la 1,3GHz si 512GB SSD, va costa 1599 dolari.

Upgrade-uri au primit si modele MacBook Air si MacBook Pro, imbunatatirea referindu-se la procesoare din generatia a 5-a Intel, iar in cazul MacBook Pro si la un upgrade de baterie (care ofera pana la 10 ore de autonomie in noua configuratie).

Vom reveni cu detalii

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple macbook 2015 macbook 12 inch lansare macbook 12 inch apple watch pret
spacer
Opiniile cititorilor
spacer