Allwinner anunta cel mai ieftin chipset quad-core din lume. Costa 4 dolari

de Redactia Hit | 29 iulie 2014

Cele mai noi tendinte din lumea hardware par a fi dictate de preturile din ce in ce mai mici pentru componentele de baza ce echipeaza dispozitivele mobile. Intel, Qualcomm, Nvidia si alti mari producatori incearca sa tina pasul cu preturile aproape de dumping practicate de companii precum Allwinner sau MediaTek, dar cu greu ne vine sa credem ca vor reusi acest lucru. Allwinner, care a intrat recent pe piata procesoarelor pe 64 biti, aduce acum in atentia industriei cel mai ieftin chipset cu procesor quad-core si GP dual-core. Se numeste Allwinner A33 si costa 4 dolari.

Noul chipset Allwinner A33 include un procesor quad-core (Cortex A7) si o unitate de procesare grafica dual-core Mali-400 MP2. Noul chipset ultra low-cost va dota tablete de 7 sau 8 inch ce vor avea un pret de pana in 60 de dolari (unele ar putea porni de la pretul de 30 de dolari, dupa cum scrie GsmArena). Chipsetul A33 suporta rezolutie maxima de 1.280 x 800 pixeli si playback fullHD @ 60 fps si integreaza tehnologia ultra-low power consumption.

Tehnologia ultra-low power consumption ar trebui sa asigure, prin integrarea in noul chipset A33, un timp de stanby de 300 de ore, 6,5 ore de video playback full HD si 6 ore de gaming 3D, toate aceste rezultate fiind raportate la o baterie de 4000 mAh.

Sursa: GsmArena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: allwinner a33 cel mai ieftin quad core low cost chipset allwinner
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google