ARM a anuntat Cortex-A72 si Mali T880 - noi solutii hardware de top pentru 2016

de Redactia Hit | 4 februarie 2015

ARM a prezentat ieri cateva detalii referitoare la urmatoarea generatie de produse, ce cuprinde noul ARM Cortex A72, noul ARM CoreLink si noul GPU Mali T880.

Noile procesoare, care vor fi disponibile pentru dispozitivele mobile ce isi vor face aparatia in 2016, promit performante excelente, in raport cu ceea ce ofera solutiile disponibile pe piata in acest moment.

Cortex A72, urmatorul chipset pe 64 de biti de la ARM, promite o performanta de 50 de ori mai mare fata de solutiile pe care le consideram de top in urma cu cinci ani (stim, raportarea este putin ciudata, dar apare pe site-ul ARM) si de 3,5 ori mai mare decat Cortex-A15.

Cortex-A72 va oferi suport pentru filmare 4K la 120 fps, iar acest detaliu este cu adevarat relevant pentru puterea de procesoare a urmatoarei generatii de chipseturi. In acelasi timp, viitorul chipset ARM promite o eficienta energetica mult imbunatatita in raport cu ceea ce exista astazi, respectiv o scadere a consumului cu 75%.

Pe parte grafica, britanicii de la ARM pregatesc GPU-ul Mali 880 (tactat la 850MHz!) care, potrivit anuntului oficial al companiei, va aduce pe smartphone-uri si tablete calitatea grafica de gaming regasita in acest moment doar pe consolele de jocuri. Mali T880 va fi aproape de doua ori mai puternic decat Mali T760 si va consuma cu 40% mai putina energie.

ARM a mai anuntat ca a semnat deja contracte cu MediaTek, HiSilicon si Rockchip pentru implementarea Cortex-A72 in urmatoarele SoC-uri ale acestor producatori.

Sursa: ARM

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: arm cortex a72 arm mali t880 arm corelink chipset arm 2016 performante cortex a72
spacer
Opiniile cititorilor
spacer