AMD si Intel au cazut la intelegere

de Catalin Calciu | 13 noiembrie 2009

O veste surprinzatoare a venit dinspre cele doua mari companii producatoare de procesoare care isi fac o concurenta acerba, si este o veste care are darul sa ne incurajeze cu privire la dezvoltarea ulterioara a tehnologiei.


Cei doi producatori au cazut la intelegere, pentru ca sunt implicate de ceva vreme in mai multe procese antitrust intentate de catre AMD in Japonia si SUA, iar intelegerea presupune o plata catre AMD in valoare de 1,25 miliarde de dolari si in plus, se va dezvolta un nou plan de afaceri intre cele doua firme producatoare.


Tot cu aceasta ocazie Intel si AMD au semnat o intelegere pe o durata de timp de cinci ani cu privire la o folosire reciproca a diferite tehnologii proprietare.


Vestile bune pentru AMD nu se opresc aici, pentru ca au incheiat o intelegere si asupra relatiilor de viitor nemaiexistand, cel putin declarativ, nici o incercare de a “sabota” produsele lor, inclusiv prin “incetinirea” si scaderea performantelor in mod artificial, si deasemenea ultima intelegere, valabila pe cinci ani va acoperi tot ceea ce inseamna tehnologie proprietara Intel, nu doar procesoarele x86 si chipseturile care reprezentau principala problema pana acum.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google