AMD lanseaza cea mai rapida placa grafica pentru laptopuri

de Bianca Dinu | 14 iulie 2011

AMD a anuntat lansarea celui mai rapid procesor grafic mobil din lume – un GPU ce ofera utilizatorilor mobili o putere de calcul fantastica. AMD Radeon HD 6990M este cu 25% mai rapid decat orice alt procesor grafic pentru laptopuri, lansat pana acum. Mai mult, gamerii entuziasti pot beneficia de si mai multa performanta în jocuri prin intermediul tehnologiei AMD CrossFireX.

Performantele extreme si portabilitatea sunt coordonate imperative pentru gamerii entuziasti care doresc tehnologii capabile sa le ofere o experienta de joc incredibila si în cele mai recente jocuri. Odata cu lansarea placii grafice AMD Radeon 6990M si a recent lansatei Serii de procesoare accelerate AMD A-Series (APU), AMD ridica nivelul performantelor grafice pentru o gama larga de laptopuri si segmente de pret, totodata îmbunatatind experienta utilizatorilor prin tehnologii cum sunt AMD CrossFireX si Dual Graphics (utilizand o combinatie de placi grafice AMD Radeon sau o placa grafica AMD Radeon si un APU AMD).

Tehnologia AMD CrossFireX combina puterea a doua procesoare grafice pentru a livra performante îmbunatatite si a permite gamerilor sa utilizeze rezolutii ridicate. Cu doua placi grafice AMD Radeon HD 6990M si tehnologia AMD CrossFireX gamerul care utilizeaza un laptop poate experimenta o crestere de performanta exceptionala în jocurile preferate.

“Dintotdeauna a existat convingerea ca pentru a avea performante pe notebook-uri trebuie sa faci anumite sacrificii. Astazi AMD a demolat acest mit,” a spus Matt Skynner, vice presedinte corporate si manager general, divizia GPU, AMD.  “Procesorul grafic  AMD Radeon HD 6990M, care nu ofera doar tehnologia AMD Eyefinity cu specificatii fara precedent, asigura suport complet Microsoft DirectX 11 si Stereo 3D.”

AMD Radeon HD 6990M reprezinta un upgrade important de la solutia curenta AMD pentru jocuri pe notebook, AMD Radeon HD 6970M, crescand standardul de performante si calitate a imaginii. Cu tehnologia AMD Eyefinity utilizatorii pot pasi în mijlocul actiunii, cu un mediu vizual ce suporta pana la 6 ecrane simultan.

Procesorul grafic AMD Radeon HD 6990M beneficiaza si de tehnologia AMD App Acceleration, care utilizeaza puterea GPU-ului pentru a îmbunatati redarea fisierelor video, streamingul si navigarea pe internet cu Internet Explorer 9 si Mozilla Firefox. Tehnologia AMD HD3D asigura ca utilizatorii mobili nu vor fi preocupati doar de fotografii si filme – ei fiind introdusi într-un mediu stereoscopic 3D suportat de un ecosistem deschis hardware si software.

Din pozitia de lider în materie de tehnologii de jocuri pentru PC, AMD îsi concentreaza eforturile pentru a oferi cele mai rapide tehnologii si suport necesare pentru a crea cea mai buna experienta de joc pe PC. Fie ca este vorba de mai multe cadre în jocuri, calitate mai buna a imaginilor sau viteze de ceas mai mari, procesorul grafic AMD Radeon HD 6990M este ideal pentru notebook-uri destinate gamerilor entuziasti, ce ruleaza cele mai pretentioase jocuri DirectX 11 cum ar fi Dragon Age 2, DiRT 3 si Shogun 2.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google