AMD a prezentat oficial noua platforma AM1

de Redactia Hit | 7 martie 2014

AMD a anuntat, in cursul acestei saptamani, introducerea noii platforme AM1 pentru APU-urile Kabini cu patru si doua nuclee, dedicate PC-urilor de dimensiuni mici.

Noua platforma AM1 combina arhitectura Graphics Core Next (GCN) cu nucleele de procesare AMD "Jaguar" (AMD Athlon si AMD Sempron) si promite un ecosistem flexibil, cu posibilitati extinse de upgrade la preturi accesibile.

AMD AM1 dispune de functii USB 3.0 si suport SATA 6GB/s, formate pentru placi de baza microATX si miniITX ce vor conduce la crearea de PC-uri cu dimensiuni foarte mici si eficiente energetic. Procesoarele "Kabini" si componentele aferente vor fi disponibile comercial incepand cu data de 9 aprilie.

Platforma AMD AM1 vine cu suport DirectX 11.2 si Windows 8.1 pentru pietele mainstream. AMD anunta, de asemenea, ca producatorii de placi de baza cum ar fi ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte si MSI vor livra o serie de placi desktop de ultima generatie bazate pe soketul FS1b. Aceste produse vor suporta specificatii native USB 3.0 si SATA 6GB/s pentru seriile de APU-uri AMD Athlon si Sempron APUs compatibile cu platforma the AM1.

Sursa: AMD

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: amd am1 apu kabini amd gcn am1 procesoare kabini ASRock ASUS BIOSTAR ECS Gigabyte MSI
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google