AMD a prezentat Beema si Mullins, noile procesoare pentru notebook si tablete

de Redactia Hit | 30 aprilie 2014

AMD a prezentat noile sale SoC-uri (System on Chip), Beema si Mullins, care aduc imbunatatiri fata de Kabini (SoC dedicat notebook-urilor) si Temash (SoC-uri dedicate tabletelor).

AMD afirma ca ambele SoC-uri sunt upgrade-uri importante ale solutiilor anterioare.

Producatorul spune ca Mullins (laptop) si Beema (tablete) ofera imbunatatiri semnificative din punct de vedere al raportului performanta / consum, dar dincolo de acest aspect AMD propune cateva noutati.

SoC-urile din generatia anterioara ale AMD isi pot reduce viteza de tact a procesorului pentru limitarea consumului, insa nu beneficiau de Turbo Mode pentru cresterea performantei in sarcinile single-threaded.

Beema si Mullins rezolva aceasta problema. Beema poate "impinge" procesorul (notebook) pana la 2,4GHz, in timp ce Mullins (SoC-ul pentru tablete) ofera 2,2GHz.

AMD sustine ca ambele SoC-uri noi pot reduce pierderile de energie cu pana la 19% (comparatia fiind facuta intre Mullins si Kabini). GPU-ul on-board de pe SoC-urile Beema si Mullins, afirma producatorul, are chiar eficienta mai mare: reducere a pierderilor de energie de 38% raportata la Kabini si Temash.

Mai multe detalii, in pagina 2


Citeste in continuare 1 2
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: amd beema soc amd mullins soc procesoare noi amd procesoare tableta amd amd soc 2014
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google