Plantronics Discovery 655
calendar_month 27 Mar 2007, 10:10
Modelul Discovery 655 de la Plantronics reuseste sa imbine cu succes tehnologia de ultima ora cu un design futurist pentru a oferi o experienta Bluetooth extraordinara. Deosebit de compact, poate fi purtat pe oricare dintre urechi, cu sau fara “carligul” de sustinere. Noi am gasit a fi oarecum inutil acest accesoriu pentru ca, pe de o parte diminueaza din impactul vizual al produsului, iar pe de alta parte este extrem de inconfortabil, mai ales daca tinem seama de faptul ca nu trebuie sa “suportam” decat 9 grame (atat cat cantareaste casca).

Ca un element de noutate fata de celelate modele prezentate, in pachet se gasesc 3 elemente din cauciuc transparent foarte moale care se introduc in ureche. Evident ca o veti alege pe cea care vi se va potrivi cel mai bine si care va va oferi confortul maxim.

Dintre functiile cu care este inzestrat Discovery 655 amintim:

- Preluare/terminare apel

- Reapelarea ultimului numar accesat

- Respingere apel

- Apelare vocala (daca telefonul accepta acest mod)

- Raza de actiune de pana la 10 m

Controlul asupra functiilor casti este extrem de simplu de realizat, asta daca ar fi sa luam in consideratie faptul ca avem de a face cu un buton multifunctional situat in exterior, foarte la indemana, pe care noi l-am gasit deosebit de util. Nu acelasi lucru il putem spune si despre controlul volumului, ce se regaseste la partea inferioara a castii, ale carui dimensiuni reduse si textura cauciucata il fac destul de greu de apasat.

Sincronizarea se face fara prea mari batai de cap cu majoritatea telefoanelor ce folosesc tehnologie Bluetooth 2.0, iar, odata realizata, nu veti primi reclamatii legate de calitatea sunetului ce ajunge la interlocutor, asta gratie tehnologiei DSP ce o inglobeaza.

Bateria de Li- Ion ofera o autonomie relativ redusa, de pana la 3.5 ore de convorbiri efective si de 80 de ore in stand-by.

Si pentru ca tot a venit vorba baterie, trebuie amintit ca modelul Discovery 655 se distinge dintre restul castilor prezentate prin modul de incarcare si mentinere. Astfel, micutul tub din pachet (ce va vibra atunci cand primiti apeluri, evident cu casca in el) are dublu rol, primul, pentru protectie la transport (puteti atasa foarte elegant cilindrul de buzunarul de la piept cu ajutorul clipsului special ) iar cel de-al doilea pentru incarcare. Astfel, dispozitivul ramas ramas afara baterie se introduce in tubul racordat fie la incarcator fie la calculator (prin intermediul cablului USB). Iar daca nu aveti la indemana nici o sursa de tensiune, un adaptor special in care se introduce o baterie tip AAA va va scoate din impas.

Per ansamblu, Discovery 655 reuseste sa puncteze decisiv la toate capitolele, cu exceptia bateriei , unde mai are ceva de lucrat. Totusi suplimentul mereu la indemana (bateria AAA) face sa mai uitam de acest neajuns. Pretul, cifrat undeva in jurul a 300 RON, il fac totusi o alegere relativ costisitoare.

Nota acordata: 8.5