hit.ro  »  Gadgeturi  »  Teste  »  Lexmark X6170

Lexmark X6170

calendar_month 17 Ian 2007, 11:25
Asemeni fratelui sau ceva mai inteligent pe care l-am prezentat, pe langa functiile de baza (imprimanta, scaner, copiator) mai inglobeaza si un fax, ceea ce il face sa fie o solutie destul de ieftina pentru birourile mici. Fiind un model nu foarte recent, nu inglobeaza un cititor de carduri sau interfata care sa permita printarea direct de pe aparatul foto.

Arata ca un copiator de birou, dar cu ceva mai multe butoane pe panoul de comanda, ce include si tastatura alfa-numerica pentru fax si un ecran LCD albastru de mici dimensiuni.

Instalarea softului nu este atat de simpla pe cum pare si necestita ceva mai mult timp. Pe langa punerea discului in CD-ROM, si click pe Install, veti fi nevoiti sa restartati calculatorul, apoi sa asteptati viitoare instructiuni pentru a continua instalarea.

Viteza de printare pentru documente text in modul Draft este de 15 ppm in format color si 19 ppm in format mono, fiind modelul ce la acest capitol s-a prezentat cel mai slab. Pentru fotografii avand dimensiunile 10x15 cm are nevoie de pana la 5 minute pentru o printare in modul Best pe hartie normala si pana la 9 minute pe hartie foto lucioasa. Rezultatul asteptarii totusi, este unul surprinzator de bun. In cazul in care am uitat, avem de a face, asemeni lui X8350, doar cu doua cartuse (unul color si unul negru).

Viteza de scanare pentru o imagine 10x15 cm la 300dpi este destul de redusa, dar totusi in limite rezonabile: 43 de secunde pentru scanari color si 23 pentru alb-negru.

Produsul vine insotit de doua drivere (Twain si WIA-Windows Image Acquisition) ambele concentrate pe usurinta folosirii aplicatiilor, cu putine functii disponibile pentru utilizatorii mai avansati. In plus mai regasim un editor foto si OCR-ul Abby FineReader.

Referitor la fax este interesant ca, avand aplicatia instalata, puteti trimite fax chiar “din interiorul” programului.

Functii disponibile:

Imprimare

Copiere

Scanare

Fax

Copiator

Viteza de copiere color (cpm):

12

Viteza de copiere alb/negru (cpm):

16

Zoom (%):

25-400

Imprimanta

Format:

A4

Tehnologie:

Inkjet

Viteza de printare color (ppm):

15

Viteza de printare alb/negru (ppm):

19

Rezolutie printare (dpi):

4800x1200

Scanner

Rezolutia optica de scanare (dpi):

1200x4800

Functii scanner:

ADF 50 pagini

Fax

Functii fax:

color;33.6 kbps fax modem

Consumabile

Consumabile:

cartus negru 18L0032 si color 18L0042

Dimensiune hartie:

A4

Altele

Interfata:

USB

Ca si concluzie generala, este un produs pentru cei ce au nevoie de functiile multiple ale produsului dar care nu isi permit inca unul mai scump (pretul sau este de aproximativ 470 RON).

Puteti descarca ultimul driver pentru aceasta imprimanta aici.

Nota obtinuta: 7 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?