JABRA JX10
calendar_month 27 Mar 2007, 10:05
Al doilea model Jabra reprezinta varful de lance al producatorului, o creatie ce imbina cu succes tehnologia de varf cu “atingerea magica” oferita de catre designerul danez Jacob Jansen.
Acest dispozitiv minuscul, ce nu depaseste 4 cm lungime la o greutate sub 10 grame poate realiza functii precum:
- Preluare/terminare apel
- Reapelarea ultimului numar accesat
- Respingere apel
- Apelare vocala (daca telefonul accepta acest mod)
- Apel in asteptare (daca telefonul accepta acest mod)
- Raspuns automat (cu presetarea telefonului)
- Control al volumului
- Alertare prin vibratii
- Raza de actiune de pana la 10 m
Evident, la primul contact cu telefonul nu poate sa treaca neobsevata forma sa, asemanatoare unui peste, ce la “cap” inglobeaza microfonul, iar la “coada” avem controlul pentru volum si LED-ul ce licareste in rosu atunci cand dispozitivul este pus la incarcat, albastru cand se “imperecheaza” cu telefonul (intensitatea luminoasa este mai redusa in timpul conectarii si mai puternica in timpul convorbirii).
“Carligul” de fixare al lui JX10 este subtire si poate fi “modelat” astfel incat sa il puteti “agata” fie de urechea stanga fie de cea dreapta. Evident, conceptul initial fiind facut pentru urechea dreapta, la schimbarea urechii logo-ul Jabra va fi afisat rasturnat. Nu credem a fi un mare impediment decat pentru perfectionisti. Pozitia butonului de accepare/terminare apeluri, evident, este si ea influientata de pozitionarea casti, regasindu-se in partea inferioara pentru urechea dreapta si superioara la mutarea in urechea stanga.
Sunetul trebuia sa fie in nota generala, adica excelent, interlocutorii receptionand perfect vocile gratie tehnologiei DSP ce regleaza volumul microfonului functie de zgomotul din fundal.
Sincronizarea cu telefoanele compatibile Bluetooth 1.2 s-a facut rapid, fara nici cea mai mica problema.
Acumulatorul are o autonomie de pana la 6 ore (timp efectiv de convorbire) si de pana la 200 de ore in regim stand-by, incarcarea putand fi facuta prin 2 metode, ambele fiind oferite “cu generozitate” in pachet.
Prima se realizeaza cu ajutorul incarcatorului “de perete” obisnuit, iar cea de-a doua, cu ajutorul standului special (un dispozitiv ce vine ca o prelungire fireasca a lui JX10) alimentat prin intermediul cablului USB de la calculatorul de la birou.
Cu alte cuvinte, se pare ca nu veti mai avea niciodata emotii referitoare la nivelul de incarcare al bateriei, aceste 2 dispozitive fiind mai mult decat suficiente pentru acasa si la birou. Asta daca evident nu va abateti prea tare de la drum si lipsiti cu zilele de acasa.
Evident ca toate beneficiile mentionate mai sus ce tin de tehnologie si design au un pret pe masura (aproximativ 500 RON) ce il fac pe micutul nostru prieten sa fie inaccesibil pentru multi, dar, cu siguranta, isi va gasi adepti in randul “cunoscatorilor”, cei ce stiu sa aprecieze un astfel de produs.
Nota acordata: 9.5
Noutati