hit.ro  »  Gadgeturi  »  Teste  »  Concluzii test site-uri de job-uri

Concluzii test site-uri de job-uri

calendar_month 24 Apr 2007, 09:34
Primul set de concluzii ne determina sa spunem ca nu stim cum e la altii, dar se pare ca la noi inca mai sunt scapari de etica in domeniul online. Unii administratorii ii neglijeaza – probabil acesta este cuvantul – pe cei care isi cauta de lucru in favoarea companiilor care angajeaza. Rationamentul poate fi simplu: mai multe oferte de locuri de munca, rezulta mai multi oameni care vin sa-si faca un cont si sa introduca CV-ul. Din pacate, sistemul nu pare a functiona si invers: site-uri care sa stie sa se promoveze si sa atraga masa mare de oameni in cautare de loc de munca, atragand, astfel, si companiile angajatoare. Exista site-uri mici si bune, care ofera mult si care merita atentia noastra, dar pe care nu le vom utiliza pentru ca nu au atat de multe anunturi. Jocul de atragere de oferte si de CV-uri tine insa de echipa din spatele fiecarui site si se pare ca fiecare se descurca asa cum poate.

Ar fi interesant ca, la o decizie spontana pe forumul nostru, sa ne propunem sa sustinem o perioada definita de timp un site mic din domeniu, depunand cati mai multi CV-urile acolo. Iar apoi sa urmarim reactiile.

A doua observatie este ca nu parem a avea pe piata site-uri nisa, dedicate unui singur domeniu de activitate, implicate pana la “devotament” domeniului si specificului. Serviciile ar fi mult mai bine directionate si profesionalismul ar fi “reusit”. Poate da sau poate nu, evident. In prezent insa, majoritatea concureaza pe aceiasi utilizatori care completeaza aceleasi CV-uri pe un numar mare de site-uri si stau sa vada de unde vine oferta. Bine si rau in acelasi timp: bine, pentru ca stimuleaza spritul competitiv in favoarea utilizatorului, rau, pentru ca nu exista dedicatie “consumata” pana la capat.

Dar aici eu pun punct. Si va predau voua pana de pixeli pentru categoria “pentru ca ai nostri sunt mai buni”. E randul vostru sa spuneti da si nu, sa criticati si sa laudati. Si, evident, sa castigati simpatia si sustinerea celorlalti cititori si premiul nostru.

Si nu uitati: utilizatorii decid intodeauna! Pentru ca ei aleg! Ceea ce primim este ceea ce stim sa cerem!

Sa va angajati bine!



 

Sondaj

Ce placa video aveti?