hit.ro  »  Gadgeturi  »  Teste  »  Canon PIXMA MP800

Canon PIXMA MP800

calendar_month 17 Ian 2007, 11:25
Multifunctionalele inkjet se impart in general in doua categorii: cele facute pentru birou si cele pentru acasa pentru utilizatori obisnuiti, ce nu acopera decat necesitatile de baza, iar din aceasta ultima categorie face parte si MP 800, ce ofera o calitate a printurilor totusi buna. Daca esti un fotograf amator si doresti a-ti pune capturile in opera, aceasta pare a fi solutia pentru tine.

Ca si design nu putem spunde decat ca nu este deloc un dispozitiv micut (470x490x290mm) si cantarind 12kg. Suprafata din plastic de culoare negru lucios, combinata cu argintiu este deja clasica pentru PIXMA

Panoul de control este destul de simplu pentru o imprimanta cu asa multe functii. Ecranul LCD ofera vizibilitate mai buna decat cel al lui MP600 datorita dimensiunilor ceva mai mari (8.9cm)

Printatul pozelor se poate face direct de pe aparatul foto prin interfata PictBridge, de pe carduri de memorie, sau de pe camere video cu film de 35mm, fara a fi necesara pornirea PC-ului. Puteti printa fotografiile una cate una, specificand ordinea lor, sau chiar printa un index cu toate fotografiile de pe card. Pe acest sheet puteti indica ce fotografii doriti a fi printate si scanati, iar MP 800 va printa doar acele imagini.

Copierea include optiuni foarte utile cum ar fi marire sau micsorare (pe care sunt convins ca nu o veti folosi pentru celebrele copiute), potrivirea pe aceeasi pagina a 2 sau 4 pagini, sau copierea fata-verso.

Cand scanati, puteti salva documentele scanate in format JPEG, TIFF, bitmap sau PDF. Puteti scana intr-o aplicatie cum ar fi Photoshop-ul sau atasa fisierul pentru a fi trimis pe mail. Avand inclus programul ScanSoft OmniPage SE, puteti converti documentul scanat in format text folosind tehnologia OCR (optical character recognition). Astfel, cand aveti de intocmit referate, nu mai este nevoie sa pierdeti timp copiind din carti.

Folosind 5 cartuse independente (asemenea lui MP600), faceti economii considerabile tinand cont ca puteti inlocui doar cartusul epuizat, nu ca in cazul in care toate culorile ar fi fost “la gramada”. De altfel pentru a avea in permanta informatie despre gradul de folosire al cartuselor, fiecare dintre cele 5 este prevazut cu o luminita ce indica daca necesita schimbare sau nu. De asemenea regasim o reprezentare grafica si pe ecranul LCD, fiind in permanenta la curent cu cat a mai ramas din fiecare.

Functii disponibile:

Imprimanta

Scaner

Copiator

Copiator

Viteza de copiere color (cpm):

24

Viteza de copiere alb/negru (cpm):

30

Zoom (%):

25 - 400

Imprimanta

Format:

A4

Tehnologie:

Inkjet

Viteza de printare color (ppm):

24

Viteza de printare alb/negru (ppm):

30

Tehnologie de printare:

Bubble Jet

Rezolutie la printare alb-negru (dpi):

9600 x 2400

Rezolutie la printare color (dpi):

9600 x 2400

Rezolutie printare (dpi):

9600 x 2400

Scanner

Rezolutia optica de scanare (dpi):

2400 x 4800

Rezolutia digitala de scanare (dpi):

19200 x 19200

Consumabile

Consumabile:

CLI-8M magenta

PGI-5BK pigment negru

CLI-8C cyan

CLI-8Y magenta

CLI-8BK negru

Dimensiune hartie:

A4/B5/A5/DL/CD-DVD

Alimentare hartie (coli):

150

Greutate mediu printare (g/mp):

64 - 273Altele

Cititor de carduri

Da

CompactFlash I/II, Micro Drive, Smart Media, SD, Multi Media Card, Memory Stick, Memory Stick Pro, Magicgate Memory Stick, MiniSD, xD-PictureCard, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Magicgate Memory Stick Duo

Interfata:

PictBridge

USB

Dimensiuni (W x D x H mm):

470 x 490 x 240

Sistem de operare:

Microsoft Windows 98/2000/Me/XP

Mac OS X 10.2.4

Puterea consumata (W):

20

Altele:

Senzor scaner CCD

Greutate (Kg):

12

Functii ecran LCD:

Color, 8.9 cm

Fiind creat pe aceeasi platforma ca si PIXMA MP 600, MP 800 foloseste tehnologii similare, avand performante relativ identice in ceea ce priveste functiile de baza, astfel noi gasim ca pretul mai mare cu 340 RON (940RON) nu este justificat.

Puteti descarca ultimul driver pentru aceasta imprimanta aici.

Nota obtinuta: 7.5 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?