ASUS bate recorduri de overclocking: 9 recorduri mondiale, 16 primele locuri globale
3/35561
calendar_month 23 Nov 2023, 12:55


Noi puncte de referinta obtinute cu procesoarele AMD Ryzen™ Threadripper™ pe placile de baza ASUS Pro WS WRX90 si TRX50

Seby a stabilit 4 recorduri mondiale si 10 locuri la nivel mondial, inclusiv 151.617 in Cinebench R23, 6.415 in Y-cruncher Pi 1B, 471667 in GEEKBENCH3 Multi

- Safedisk a atins 5 recorduri mondiale si 6 locuri la nivel mondial, inclusiv 210.702 in Cinebench R23, 659380 in Geekbench3 Multi si 3.920 in GPUPI pentru CPU

- Putere robusta a placii de baza si design termic: peste 32 de trepte de alimentare, putere CPU 2 x 8-pini, racire VRM activa masiva si radiator chipset

- Suport de alimentare dubla pentru stabilitate, performanta si fiabilitate imbunatatite in timpul overclockarii 

ASUS a anuntat ca un grup international de overclockeri de elita a stabilit noua recorduri mondiale si a obtinut saisprezece locuri pe primul loc intr-o varietate de standarde de performanta cu ASUS Pro WS WRX90E-SAGE SE si ASUS Pro WS TRX50 - Placi de baza SAGE WIFI pentru statii de lucru. Placile de baza au folosit procesoare din seria AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO 7000 WX si AMD Ryzen Threadripper din seria 7000, care au prezentat pana la 96 de nuclee si 192 de fire. Grupul de overclockeri a inclus Der8auer, Elmor, Massman, OGS, Safedisk, Seby si Shamino.

Pregatit pentru CPU si overclockare memorie

Pentru statiile de lucru AMD Threadripper seria 7000 si modelele de desktop high-end (HEDT), AMD ofera optiuni de overclocking pentru CPU si DRAM. Pentru a valorifica pe deplin performanta procesoarelor AMD, ASUS a incorporat un design inovator de alimentare duala pe placile de baza Pro WS WRX90E-SAGE SE si Pro WS TRX50-SAGE WIFI. Impreuna cu livrarea robusta de putere si modulele avansate de racire, aceste placi prezinta o stabilitate solida in timpul overclockarii. 

Comutatoarele hardware si optiunile BIOS optimizate de pe placile de baza ofera pasionatilor de overclocking o mai mare comoditate atunci cand isi imping sistemele la limita. Sinergia cuprinzatoare dintre EXPO si ECC R-DIMM combina in continuare performanta exceptionala cu o stabilitate remarcabila, stabilind un nou standard pentru statiile de lucru si computerele desktop de ultima generatie.

Management termic exceptional, avansare remarcabila a puterii

Placile de baza ASUS Pro WS WRX90E-SAGE SE si Pro WS TRX50-SAGE WIFI au stabilit numeroase recorduri mondiale si si-au asigurat primele locuri la nivel mondial in overclocking datorita designului lor exceptional si sistemelor robuste de livrare a energiei. Ambele placi de baza sunt echipate cu radiatoare VRM masive realizate din aluminiu extrudat, avand un design cu aripioare care atrage eficient caldura de la MOSFET-uri si sufocaturi. Acest design este completat de prezenta a doua ventilatoare de fiecare parte a soclului procesorului, care creeaza un flux constant de aer rece pentru a indeparta si mai mult caldura de pe placa de baza, asigurand un management termic optim in timpul sarcinilor de inalta performanta.

Placa de baza Pro WS WRX90E-SAGE SE se remarca prin VRM de inalta capacitate, constand din (16*2)+3+3+3 trepte de putere. Aceasta configuratie ofera puterea substantiala si eficienta cerute de procesoarele de varf. 

In mod similar, placa de baza PRO WS TRX50-SAGE WIFI este proiectata pentru a gestiona procesoare puternice, avand un VRM pregatit pentru overclocking cu (18*2)+3+4+4 trepte de putere. Acest design robust de putere este capabil sa furnizeze o putere mare pentru aplicatii solicitante si scenarii extreme de overclocking.Overclockerii experti sunt impresionati

Expertii de top din lumea overclocking-ului si-au impartasit experientele si cunostintele despre performanta exceptionala a placilor de baza din seria ASUS Pro. Marturiile lor evidentiaza nu numai priceperea tehnica a acestor placi de baza, ci si capacitatea lor de a depasi limitele a ceea ce este posibil in calculul de inalta performanta. 

Safedisk a declarat: „Pro WS WRX90E-SAGE SE ofera performante remarcabil de stabile la frecvente inalte, datorita celor 32 de trepte de putere (16x2) si surselor de alimentare duale. Sunt cu adevarat impresionat”.

„Dupa ce am impins ASUS Pro WS TRX50-SAGE WIFI la limitele sale cu un AMD Ryzen Threadripper cu 64 de nuclee sub azot lichid”, a spus Der8auer, „am fost surprins de performanta sa exceptionala. Atingerea frecventelor de memorie de peste 6000 MHz, chiar si in conditiile grele LN2, in timp ce ruleaza RDIMM ECC, a fost o dovada a capacitatilor sale extraordinare de memorie si procesor.” 

El a adaugat: „Cu ASUS Pro WS TRX50-SAGE WIFI, iti poti adapta platforma TRX50 exact nevoilor tale. VRM-ul de ultima generatie ramane rece in orice scenariu, chiar si in cazul overclocking-ului ridicat al procesorului, punand bazele rezultatelor optime atat in ​​overclocking ambiental, cat si zilnic. Apreciez ca ASUS Pro WS TRX50-SAGE WIFI dispune de doua sine de tensiune si permite sincronizarea individuala a CCD. Acest lucru permite reglarea fina a procesorului pentru a se potrivi cu diverse aplicatii la cele mai mari viteze.”

Recorduri mondiale si clasamente pe primul loc folosind placile de baza pentru statiile de lucru Pro WS WRX90E-SAGE SE si PRO WS TRX50-SAGE WIFI

Pentru mai multe informatii accesati:
https://press.asus.com/news/asus-breaks-overclocking-records-with-wrx90-and-trx50-motherboards/

sursa foto: press.asus.com