hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Zvon: HP si-ar putea lansa primele smartphones cu Android pana la sfarsitul anului

Zvon: HP si-ar putea lansa primele smartphones cu Android pana la sfarsitul anului

calendar_month 24 Dec 2013, 12:30
Gigantul IT HP si-a facut deja intrarea pe piata tabletelor cu Android in urma cu cateva luni prin lansarea mai multor device-uri si se pare ca producatorul isi va face si reintrarea pe piata smartphone chiar in acesta luna, scrie TheVerge.
Din pacate, nu vorbim despre smartphone-uri de top, ci despre phablet-uri cu specificatii mediocre care vor avea preturi de pana in 250 de dolari si vor targeta piete precum China si India si probabil si alte piete emergente.
Noile phablet-uri cu Android de la HP vor avea, potrivit surselor citate de TheVerge, display-uri imense, intre 6 si 7 inci, caracteristici care vor fi si punctele forte ale device-urilor.

Nu este prima data cand auzim zvonuri despre revenirea HP pe piata smartphone, dar acum se pare ca lucrurile se vor concretiza.
Meg Whitman, CEO-ul HP, declara in septembrie 2012 ca producatorul va construi, pana la urma, si smartphone-uri, prin divizia HP Mobility. La inceputul acestui an, acelasi oficial afirma ca nu vom vedea pe piata in 2013 un smartphone cu Android de la HP si ca tatonarea pietei este extrem de importanta pentru ca firma sa gaseasca o strategie eficienta de produs.
Pe de alta parte, in iunie anul acesta, Yam Su Yin, Senior Director al Diviziei Consumer PC si Tablete pentru Asia Pacific, declara, pentru Indian Express, ca HP nu a iesit total de pe piata smartphone-urilor si ca deja are in lucru un nou device. "Nu va pot oferi o data de lansare pentru smartphone-ul HP, insa ar fi o prostie sa nu ramanem in joc (business-ul smartphone - n.r.)", spunea Yam Su Yin.
Oficialul HP mai declara ca nu este inca tarziu pentru companie sa se impuna in business-ul smartphone.
Daca aceasta este strategia HP de revenire pe piata smartphone, probabil ca unicul argument al deciziei este legat de cererea extrem de mare de smartphone-uri cu dimensiuni mari din China si India.
Ne-am fi dorit ca HP sa lanseze pe piata cu un smartphone care sa reprezinte cu adevarat brandul american si care sa intre in lupta directa cu marile companii din industrie, iar aici ne referim in primul rand la Samsung. Dar, se pare ca mai avem de asteptat. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?