Xiaomi ar putea vinde in acest an 70 de milioane de smartphone-uri
6/6945
calendar_month 02 Iul 2015, 08:00
Chinezii de la Xiaomi afirma ca au vandut aproape 35 de milioane de terminale in prima parte a acestui an si ca, pana la finele lui 2015, volumul de unitati comercializate se va dubla.
Xiaomi este compania cu cea mai surprinzatoare evolutie pe piata globala de profil, un adevarat exemplu pentru toti ceilalti producatori de smartphones si gadgeturi. Brandul a reusit sa evolueze incredibil de mult intr-un timp foarte scurt, astfel incat daca la inceputul lui 2013 compania confirma ambitiile foate mari, prin cooptarea in echipa manageriala a lui Hugo Barra (ex. Google - VP Android), un an mai tarziu, Xiaomi rasturna topul producatorilor de telefoane mobile inteligente. Cele mai noi vesti legate de vanzarile Xiaomi ne arata ca ambitia companiei de a deveni numarul unu mondial in industria producatorilor de smartphones, in zece ani, are argumente valabile.
In primele sase luni ale acestui an, livrarile de smartphone-uri Xiaomi s-au ridicat la 34,7 milioane de unitati. Mai mult, se pare ca producatorul confirma (pentru Ubergizmo) ca nu este vorba doar despre livrari si ca cifra reprezinta vanzarile propriu-zise de telefoane mobile inteligente ale companiei. Prin urmare, producatorul estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, ar putea inregistra vanzari de aproximativ 70 de milioane de smartphone-uri.

Ar mai trebui spus ca volumul vanzarilor Xiaomi pe primele sase luni ale lui 2015 se datoreaza, in principal, pietelor asiatice. Asta inseamna ca, odata cu expansiunea companiei in SUA si Europa, unde interesul consumatorilor fata de acest brand devine semnificativ, vanzarile Xiaomi vor exploda, pur si simplu.
Va reamintim ca Xiaomi a intrat, recent, pe piata din America Latina, demarand vanzarile in Brazilia (urmeaza Mexic si Columbia).