vivo anunta programul Android 15 Beta pentru dezvoltatori pe telefoanele inteligente X100 si iQOO 12
3/36708
calendar_month 17 Mai 2024, 18:00


vivo a anuntat recent lansarea programului Android 15 Beta pentru smartphone-urile X100 si iQOO 12 in anumite tari din ASIA. Incepand cu 15 mai 2024, dezvoltatorii vivo vor avea acces anticipat pentru a testa si adapta aplicatiile pentru urmatoarea versiune Android. 

Android 15 introduce o serie de modificari si functii pentru o experienta generala mai fluida, protectie sporita a confidentialitatii si a securitatii si durata de viata optimizata a bateriei.

Performanta imbunatatita a aplicatiilor si experiente mai fluide

Android 15 introduce cateva functii noi si imbunatatiri care imbunatatesc performanta aplicatiei, inclusiv capabilitati avansate de randare PDF, o noua modalitate de procesare a fisierelor media si operatiuni optimizate ale bazei de date.

API-ul PdfRenderer din Android 15 se mandreste cu imbunatatiri semnificative, permitand dezvoltatorilor sa incorporeze functii avansate, cum ar fi redarea fisierelor protejate prin parola, adnotari, editare de formulare, cautare si selectie cu copiere. Actualizarea accepta, de asemenea, optimizarea liniara PDF, care accelereaza vizualizarea PDF-urilor native si reduce utilizarea resurselor. Aceste imbunatatiri le vor permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii care ofera vizualizare, editare si cautare in format PDF fara intreruperi si eficiente.

In plus, Android 15 introduce un nou tip de serviciu de prim-plan numit mediaProcessing, conceput special pentru operatiuni precum transcodarea fisierelor media. Dezvoltatorii pot folosi un serviciu de prim-plan mediaProcessing pentru a se asigura ca conversia continua chiar si atunci cand aplicatia este in fundal. De exemplu, o aplicatie media poate descarca un fisier audio care necesita conversie intr-un format alternativ pentru redare. Acest serviciu poate asigura un proces de conversie neintrerupt chiar si atunci cand aplicatia nu este utilizata, oferind o experienta de utilizator fara intreruperi.

Android 15 introduce, de asemenea, noi API-uri SQLite care ofera functii avansate pentru a rezolva probleme specifice de performanta care se pot manifesta in aplicatii. Aceste API-uri de inalta performanta vor ajuta dezvoltatorii sa mentina performanta optima pe masura ce datele aplicatiei cresc, cu optiuni pentru a depana problemele de performanta.

Securitate robusta si protectie a vietii private

Android 15 acorda prioritate confidentialitatii si securitatii utilizatorilor prin introducerea de noi API-uri menite sa protejeze fisierele de falsificare si coruptie, consolidand securitatea generala a sistemului.

Cu Android 15, FileIntegrityManager aduce noi API-uri care profita de caracteristica fs-verity din kernel-ul Linux. Acest lucru permite dezvoltatorilor sa protejeze fisierele cu semnaturi criptografice personalizate. Prin prevenirea potentialelor programe malware sau modificari neautorizate ale fisierelor, sistemul imbunatateste functionalitatea aplicatiei si integritatea datelor. Aceste masuri de securitate ofera utilizatorilor liniste sufleteasca, stiind ca datele si aplicatiile lor sunt bine protejate impotriva potentialelor amenintari.

Durata de viata si performanta optimizate a bateriei

 Android 15 introduce noi functii si imbunatatiri in modul in care aplicatiile interactioneaza cu sistemele de alimentare si termice ale dispozitivului, rezultand o durata de viata si o performanta imbunatatite a bateriei pentru jocuri si aplicatii cu performanta intensiva.Android 15 continua sa imbunatateasca Android Dynamic Performance Framework (ADPF), un set de API-uri care faciliteaza interactiunea directa intre jocuri si aplicatiile cu performanta intensiva cu sistemele de putere si termice ale dispozitivelor. Pe X100 si iQOO 12, Android 15 va introduce noi functii ADPF, inclusiv un mod de eficienta energetica care acorda prioritate eficientei energetice fata de performanta, ideal pentru sarcinile de fundal de lunga durata. Actualizarea permite, de asemenea, raportarea timpilor de rulare a GPU si CPU intr-o sesiune prompta, permitand sistemului sa ajusteze frecventele CPU si GPU simultan pentru a raspunde eficient nevoilor de sarcina de lucru. Aceasta optimizare asigura ca dispozitivul ofera performanta necesara, economisind in acelasi timp energie ori de cate ori este posibil.

In plus, pragurile de incapere termica sunt adaugate la Android 15 pentru a interpreta o posibila stare de limitare termica pe baza predictiei spatiului. Acest lucru ajuta aplicatia sa anticipeze si sa gestioneze constrangerile termice, asigurand o experienta consecventa a utilizatorului chiar si in conditii solicitante.

Parteneriat pentru a oferi utilizatorilor o experienta superioara

vivo continua sa lucreze si sa sprijine dezvoltatorii pentru a asigura o tranzitie lina la Android 15 si o experienta neintrerupta pentru utilizatorii vivo. Incepand cu 15 mai 2024, programul Android 15 Beta va fi disponibil pe vivo X100 in tari si regiuni, inclusiv India, Taiwan, Malaezia, Thailanda, Hong Kong si Kazahstan si pe iQOO 12 in Thailanda, Indonezia, Malaezia si India.