hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Telefoanele HTC ar putea ramane fara sunet Beats

Telefoanele HTC ar putea ramane fara sunet Beats

calendar_month 19 Aug 2013, 11:40
Colaborarea dintre HTC si Beats s-ar putea incheia. Sunetul si castile Beats (by Dre) au fost pana acum o bila alba pentru smartphone-urile HTC, dar succesul limitat pe o piata Android tot mai aglomerata l-a nemultumit pe Dr. Dre. Dupa ce detinea initial o jumatate din actiunile Beats, HTC mai are acum doar un sfert, iar americanii spera sa cumpere inapoi toate actiunile vandute taiwanezilor.
HTC a investit 300 milioane dolari in Beats Audio pentru 50,1% din actiunile companiei in 2011, iar in 2012 a vandut jumatate inapoi, cu o pierdere de 5 milioane de dolari. Avantajul sunetului de calitate buna al telefoanelor HTC nu a avut ca urmare vanzari semnificativ mai mari.

Pierderile inregistrate de HTC in ultima perioada, alaturi de exodul managerilor companiei, au scazut valoarea companiei, iar recuperarea investitiei in Beats Audio ar putea scadea temporar impactul vanzarilor scazute.
Analistii cred insa ca soarta HTC nu tine de Beats, compania avand probleme mari legate de furnizorii de piese si de canalele de distributie. Ambele au contribuit la un debut mai putin spectaculos pentru HTC One decat prevedea presa de specialitate.
Sursa: The Wall Street Journal 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?