Smartphone-uri reconditionate cu 12 luni garantie disponibile in reteaua Carrefour prin parteneriatul cu Recommerce Group
7/7888
calendar_month 19 Ian 2022, 11:49
Recommerce Group, start-up specializat in reconditionarea si comercializarea de smartphone-uri second hand, aincheiat un parteneriat strategic cu Carrefour Romania, clientii retailerului avand astfel acces usor la telefoane de calitate, disponibile la pret redus si cu o garantie de 12 luni. Smartphone-urile reconditionate ale celor de la Recommerce Group pot fi gasite la vanzare atat in magazinul online Carrefour Romania, precum si in magazinele fizice din Baneasa, Orhideea (Bucuresti),Botosani, Braila, Constanta, Targu Jiu si Felicia (Iasi). in aceste magazine sunt expuse in prezent sase modele de telefoane Apple si Samsung reconditionate. in primul trimestru din anul 2022, distributia va fi extinsa si catre alte magazine Carrefour din Romania.

Recommerce Group, este pionierul european al reconditionarii si vanzarilor de smartphone-uri second hand din 2009 si lucreaza cu retaileri renumiti din Europa. Compania ofera o gama larga de smartphone-uri reconditionate premium si este prezent in Romania inca de la achizitia startup-ului romanesc Fenix, companie specializata in reconditionarea smartphone-urilor, co-fondata in aprilie 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux si Hector Destailleur. infiintata in anul 2009, Recommerce vinde smartphone-uri reconditionate in 20 de tari din Europa. Compania este activa pe segmentele Business-to-Consumer si Business-to-Business si furnizeaza dispozitive reconditionate pentru consumatori, companii sau institutii.

In Romania, Recommerce vinde peste 20 de modele de smartphone-uri reconditionate, ce ajung la costuri cu pana la 50% mai mici decat modelele noi. Mai mult decat atat, telefoanele din portofoliul Recommerce vin si cu o varietate de accesorii noi, ce au la randul lor o garantie de 12 luni. Datorita parteneriatului cu Carrefour Romania, care are o puternica prezenta omnicanala prin magazinele fizice cat si canalul online, dispozitivele reconditionate Recommerce devin usor accesibile romanilor. in plus, Recommerce obtine acces la o piata de desfacere ampla si contribuie astfel la o mai buna raspandire a economiei circulare in Europa.

Vincent Arnault, Director Achizitii & Supply Chain Carrefour Romania a declarat: „Pentru noi, ca organizatie dar si ca echipa, cel mai important este sa privim intotdeauna catre viitor, anticipand nevoile consumatorilor, cat si sa consideram sustenabilitatea planurilor noastre. Suntem mereu bucurosi sa descoperim parteneri care impartasesc viziunea noastra, iar Recommerce vine cu o oferta excelenta pentru clientii nostri care doresc mai multe optiuni ecologice sau accesibile in ceea ce priveste smartphone-urile. Avem o intreaga platforma verde, axata pe transformarea plasticului intr-o moneda de schimb, ca parte a economiei circulare - Punem Pret pe Plastic, si mentinem aceasta abordare ecologica in toate aspectele comerciale - de la cosurile pentru colectare selectiva in vederea reciclarii din magazinele noastre pana la ambalajele organice si ecologice pentru produsele noastre sau sustinerea programului Rabla pentru echipamente electronice. Credem in viata continua a produselor, prin activitati de reutilizare, reciclare sau reconditionare.”.

Grégoire Vigroux,antreprenor, a adaugat: „Am lansat start-up-ul nostru in aprilie 2021, cu obiectivul de a deveni liderii pietei de smartphone-uri reconditionate in Europa de Est. Vizam o piata care cuprinde aproximativ 10 tari din regiune, incepand cu Romania, si inregistreaza vanzari anuale de peste 50 de milioane de telefoane. Parteneriatele cu retaileri de renume si puternici precum Carrefour Romania, care ne impartasesc pasiunea pentru dezvoltare, cat si principiile de sustenabilitate, reprezinta cel mai rapid mod pentru noi de a deveni lideri regionali.”Potrivit celor de la Apple, un telefon iPhone 12 cu o capacitate de 256 GB genereaza 85 kg de emisii de CO2, dintre care mai mult de 70 kg sunt atribuite numai productiei sale. Potrivit unui studiu efectuat de Comitetul Economic si Social European, fabricarea unui smartphone nou necesita, in medie, 44 kg de materii prime provenite din 70 de materiale, pentru un produs finit a carui greutate depaseste rar 200 de grame, in timp ce un smartphone reconditionat poate reduce amprenta de carbon cu pana la 30 kg.