Samsung Galaxy S24 Ultra va imbunatati experienta de vizionare a Jocurilor Olimpice de la Paris, in 2024
3/36921
calendar_month 18 Iun 2024, 08:49


In colaborare cu CIO si OBS, tehnologia Samsung Galaxy va oferi fanilor din intreaga lume o perspectiva noua asupra celor mai mari sportivi ai lumii in timpul Jocurilor Olimpice

Samsung Electronics Co., Ltd., partener mondial al Jocurilor Olimpice si Paralimpice, a anuntat astazi planurile sale alaturi de Comitetul International Olimpic (International Olympic Committee, CIO) si Serviciile de Difuzare Olimpice (Olympic Broadcasting Services, OBS) pentru a revolutiona experienta de difuzare a Jocurilor de la Paris 2024 pentru spectatori si fani. Imagini noi, nemaivazute – care vor fi capturate si distribuite cu Samsung Galaxy S24 Ultra – vor juca un rol esential in deschiderea ceremoniei de deschidere care va avea loc pe raul Sena si in competitiile de navigatie ale Jocurilor Olimpice.

In calitate de partener oficial pentru echipamente de comunicatii wireless si echipament de calcul ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice, Samsung va valorifica tehnologia sa mobila avansata si conectivitatea 5G pentru a oferi o perspectiva mai apropiata asupra momentelor iconice din competitie. Aceasta noua perspectiva, alimentata de inovatia Samsung Galaxy, nu doar ca va ajuta Jocurile de la Paris 2024 sa isi indeplineasca promisiunea de a fi cele mai deschise jocuri din istorie, ci va si consolida mostenirea Samsung in sprijinul Jocurilor Olimpice si Paralimpice prin inovatie.

„Intr-o societate din ce in ce mai conectata, tehnologia mobila Samsung Galaxy a ajutat la transformarea relatiilor pe care utilizatorii le au cu lumea inconjuratoare, oriunde s-ar afla. Fiind un partener global de aproape trei decenii, stim din proprie experienta cat de important este sa cream si sa facilitam aceleasi conexiuni semnificative la Jocurile Olimpice si Paralimpice. Suntem onorati sa colaboram indeaproape cu CIO si OBS pentru a furniza imagini de inalta calitate care vor face parte dintr-o serie de premiere la Paris 2024 si pentru a aduce fanii de acasa si cei prezenti la fata locului si mai aproape de emotia competitiei”, declara Stephanie Choi, vicepresedinte executiv si sef al departamentului de marketing al diviziei Mobile eXperience de la Samsung Electronics.

In aproximativ o luna, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pentru prima data in afara unui stadion. La Paris 2024, 10.500 de sportivi vor defila pe raul Sena in barci desemnate pentru fiecare delegatie nationala, intr-o ceremonie care se doreste a fi cea mai deschisa si accesibila din istorie. Plecand de la podul Austerlitz, parada iconica va urma un traseu de sase kilometri prin centrul Parisului, trecand pe langa unele dintre locurile oficiale ale Jocurilor Olimpice, inainte de finalul grandios al ceremoniei la Trocadéro.

Samsung Galaxy S24 Ultra ofera oamenilor locuri in primul rand la Jocurile Olimpice

Pentru a aduce fanii de acasa mai aproape de actiune si pentru a le oferi o privire mai intima asupra reactiilor sportivilor in timpul acestei calatorii unica in viata, Samsung va instala peste 200 de smartphone-uri Galaxy S24 Ultra la prova si pe laturile fiecareia dintre cele 85 de ambarcatiuni ale sportivilor la ceremonia de deschidere. Imaginile HDR de inalta calitate captate cu dispozitivele Galaxy S24 Ultra vor fi distribuite si transmise prin intermediul unei retele exclusive 5G furnizate de Orange, furnizorul oficial de retele mobile al Paris 2024. Orange va instala 12 statii de baza 5G de-a lungul Senei pentru a crea prima retea standalone 5G din Franta, intr-o colaborare pioniera menita sa asigure o conectivitate 5G fara intreruperi si o experienta de vizionare perfecta pentru fanii din intreaga lume.Samsung va utiliza aceeasi tehnologie si pentru competitiile de navigatie din Marsilia, instaland Galaxy S24 Ultra pe fiecare barca de competitie, permitand fanilor sa traiasca emotia cursei alaturi de sportivii lor olimpici preferati si sa se implice cu adevarat in actiune.

Aceasta  a implicat o serie intreaga de noi provocari si luni de cercetare, dezvoltare si testare – in stransa colaborare cu OBS si Orange – pentru a garanta calitatea video si performanta conectivitatii in diverse conditii meteo, exista posibilitatea sa fie vant sau apa sa aiba valuri mari etc. Samsung si partenerii sai au abordat aceste provocari prin valorificarea caracteristicilor de stabilizare optica a imaginii (OIS) de pe Galaxy S24 Ultra, cresterea puterii de transmisie si instalarea de turnuri de retransmisie pe barca de urmarire pentru a asigura o experienta de livestream fara intreruperi pentru spectatori. 

„In calitate de broadcaster oficial al Jocurilor Olimpice, suntem extrem de entuziasmati de colaborarea cu Samsung, care va permite o perspectiva cu adevarat originala asupra Parisului 2024, schimband modul in care fanii vor experimenta competitia. Ultima inovatie mobila de la Samsung va permite milioanelor de fani din intreaga lume sa traiasca si sa simta actiunea si emotia Ceremoniei de Deschidere si a competitiilor de navigatie alaturi de sportivii lor preferati in timp real”, declara Yiannis Exarchos, Director General al OBS.

Contributia indelungata a Samsung la Jocurile Olimpice

Aceasta declaratie marcheaza urmatoarea etapa a angajamentului indelungat al Samsung, in stransa colaborare cu CIO, de a stimula transformarea digitala si de a oferi tehnologii de varf la Jocurile Olimpice, prezentand cele mai recente inovatii mobile pentru sportivi, fani si comunitati. Aceasta contributie a inceput cu programul „Call Home”, care a permis celor aproape 2.500 de sportivi sa vorbeasca gratuit cu familiile lor in 1998, cand accesul la telefoanele mobile era limitat. A continuat cu aplicatia Wireless Olympic Works (WOW), primul serviciu oficial de informatii olimpice pe mobil. Aplicatia WOW a fost introdusa organizatorilor olimpici prin intermediul telefoanelor Palm OS furnizate de Samsung la Atena 2004 si apoi a fost pusa la dispozitia publicului la Vancouver 2010, oferind fanilor cele mai noi actualizari din timpul Jocurilor Olimpice direct pe telefoanele lor mobile.

In plus fata de inovatia in domeniul mobile, Samsung a contribuit si la modul in care sportivii si personalul se conecteaza si comunica in timpul Jocurilor Olimpice. Incepand cu Nagano 1998, Samsung a furnizat sportivilor si personalului un total de peste 120.000 de produse mobile.

Detaliile despre cum va folosi Samsung capacitatile sale tehnologice pentru a aduce fanii mai aproape de sportivi, intr-o alta premiera olimpica, vor fi dezvaluite in saptamanile urmatoare.