hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Reincepe razboiul Apple vs. "restul lumii" - gestul "unlock" e oficial patentul companiei

Reincepe razboiul Apple vs. "restul lumii" - gestul "unlock" e oficial patentul companiei

calendar_month 26 Oct 2011, 15:56
Un brevet aprobat astazi va face reprezentantii Google si Android sa isi sune repede avocatii din toata lumea. De aceasta data, Institutia americana de patentare a acordat Apple titlul de detinator al sistemul de deblocare a ecranului sensibil la atingere cu ajutorul gesturilor, scrie The Register.
Nici nu vrem sa ne gandim ce "nebunie" va exploda odata cu aceasta decizie a Oficiului American de Patente. Doar si daca se gandesc la modificarea software-ului pentru a nu incalca patentul inregistrat de Apple, pe cei de la Google ar trebui sa-i ia cu putina... ameteala.
Cert este ca patentul 8.046.721 se refera la "un dispozitiv cu ecran sensibil la atingere care se deblocheaza prin atingerea display-ului in urma unui model de gest predefinit". Si, cum patentul a fost acum inregistrat de Apple, cel mai probabil compania se va pune pe si mai multe procese, avand la mana un act care poate scoata in ilegalitate toate (dar absolut toate) dispozitivele cu Android.
Iar Apple va face acest lucru pentru a respecta "mostenirea" lasata de Steve Jobs, care declara in urma cu aproximativ un an ca va cheltui si ultimul ban al companiei pentru a distruge Android...