hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Primul smartphone Jolla cu Sailfish OS debuteaza in 27 noiembrie

Primul smartphone Jolla cu Sailfish OS debuteaza in 27 noiembrie

calendar_month 15 Nov 2013, 11:30
Primul smartphone cu Sailfish OS va ajunge pe piata la sfarsitul lunii. Jolla lanseaza smartphone-ul Sailfish mai intai in Finlanda, in data de 27 noiembrie. Noul sistem de operare dezvoltat de finlandezi este bazat pe Linux si este compatibil cu aplicatiile Android.
Pretul noului smartphone Jolla Sailfish OS nu a fost dezvaluit inca de companie, iar gadgetul va fi vandut mai intai de operatorul telecom DNA. Zvonurile mai vechi vizeaza un pret de peste 500 dolari fara abonament pentru smartphone-ul cu noul sistem de operare.

Specificatiile Jolla Sailfish includ un ecran de 4,5 inci cu rezolutie 960x540, procesor Qualcomm Snapdragon dual-core tactat la 1,4GHz, RAM de 1GB, spatiu de stocare de 16GB extensibil prin microSD, acumulator de 2100mAh si camere foto de 8MP (cu autofocus si flash LED) si 2MP.
Aplicatiile compatibile cu Jolla Sailfish OS vor putea fi descarcate din Yandex.Store, magazin de aplicatii Android care poate ajuta gadgetul sa se diferentieze de celelalte smartphone-uri Android de pe piata, conectate la Google Play.
Sursa: SlashGear 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?