hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Premiile MWC 2014: HTC One, cel mai bun smartphone. iPad Air, cea mai buna tableta

Premiile MWC 2014: HTC One, cel mai bun smartphone. iPad Air, cea mai buna tableta

calendar_month 26 Feb 2014, 09:00
HTC One si iPad Air au fost desemnate la aceasta editie a Mobile World Congress cele mai bune device-uri din gama lor.
GSM Association, organizatorul Mobile World Congress, premiaza in fiecare an cele mai bune device-uri mobile. Cum evenimentul se desfasoara la inceputul fiecarui an, este logic ca premiile sa vizeze device-urile mobile lansate anul precedent, in cazul de fata 2013. Cine decide care sunt premiantii? Un juriu format din 175 de specialisti IT si jurnalisti.
Anul acesta, juriul a decis ca HTC One este cel mai bun smartphone lansat in 2013. Terminalul taiwanezilor a castigat in fata altor smartphone-uri de top, Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy Note 3, LG G2 si Lumia 1020.

Desi pare ciudat in conditiile in care Apple nu participa la evenimentul MWC de la Barcelona, iPad Air, lansat anul trecut de Apple, a fost declarat "cea mai buna tableta mobila". Alte nominalizari au fost iPad mini 2, Google Nexus 7 (2013) si Sony Xperia Tablet Z.
Se stie deja ca Nokia a inregistrat un succes comercial deosebit cu modelul de smartphone ieftin Lumia 520. Pe langa pretul accesibil, smartphone-ul a punctat si la capitolul satisfactia utilizatorilor si se pare ca si juriul de la MWC a considerat ca telefonul finlandezilor merita premiul pentru "Cel mai bun smartphone low-cost". Alte nominalizari au fost: Lenovo A390T, Samsung Galaxy Young, Sony Xperia E si Xiaomi Hongmi, dupa cum scie GsmArena.
Tot Nokia a castigat si premiul pentru cel mai bun featurephone, cu modelul Nokia 105, care a avut contracandidati tot din gama de telefoane entry-level a finlandezilor, in special modele Asha.
Deloc surprinzator, LG a castigat premiul pentru "cel mai inovator producator de device-uri al anului". Tehnologia flexibila prezentata pe diferite gadgeturi de catre sud-coreeni este, intr-adevar, cam singura inovatie tehnologica a ultimilor ani.
Sursa: Global mobile awards