Povestea designului telefonului ROG Phone 6D Ultimate: Construind cel mai tare telefon de gaming din lume
8/8209
calendar_month 20 Sep 2022, 13:49
ROG prezinta povestea din spatele puternicelor telefoane de gaming ROG Phone 6D si ROG Phone 6D Ultimate.

PUNCTE CHEIE:

  • Putere invincibilă: Cel mai nou chipset Dimensity 9000+ și sistemul de răcire avansat GameCool 6 oferă performanțe de neegalat în gamingul mobil

  • Un nou design termic: Versiunea Ultimate include noul AeroActive Portal pentru o suprafață de transfer termic de 9 ori mai mare, dezlănțuind întreaga putere a CPU-ului pentru sesiuni maraton de gaming

  • Specificații supreme: Ecran AMOLED HDR+ de 6,78 inchi la 165 Hz; 16GB de RAM LPDDR5X, 512GB de stocare ROM; capacitatea mare a bateriei - 6000 mAhASUS Republic of Gamers (ROG) a prezentat în premieră „Dare to be Ultimate: Building a World-Leading Gaming Phone", povestea designului ce a condus la apariția seriei de smartphone-uri de gaming ROG Phone 6D. (link video)

ROG Phone 6D și ROG Phone 6D Ultimate sunt echipate cu cel mai nou chipset de top MediaTek Dimensity 9000+ 5G. Cu viteze ale procesorului de până la 3,2 GHz1 și dispunând de până la 16GB de memorie RAM LPDDR5X și 512GB de stocare ROM, Dimensity 9000+ oferă experiențe 5G de top, perfecte pentru gamerii mobili.

„Urmărirea performanței și a experienței de joc supreme au fost întotdeauna esențiale pentru ROG Phone. Cu fiecare iterație, ne străduim în mod constant să ne depășim pe noi înșine, în spiritul For Those Who Dare", a declarat S.Y. Hsu, Co-CEO, ASUS. „Suntem încântați că această primă colaborare cu MediaTek a condus la performanțe atât de uimitoare și vom continua să le îmbunătățim încontinuu."

„Lansarea 5G a ridicat ștacheta pentru jocurile mobile, deoarece utilizatorii se pot bucura de conectivitate super-rapidă în mișcare", a declarat JC Hsu, VicePreședinte Corporate și Director General al departamentului de comunicații wireless din cadrul MediaTek. „Dimensity 9000+ de la MediaTek le permite utilizatorilor ROG Phone 6D să se bucure de experiențe de joc rapide și fluide, de conectivitate fiabilă, de o rată de reîmprospătare rapidă și de imagini captivante, maximizând în același timp durata de viață a bateriei."

ROG Phone 6D Ultimate introduce funcția AeroActive Portal, o „ușă" de disipare a căldurii care funcționează împreună cu AeroActive Cooler 6 și cu lamelele de disipare a căldurii de pe camera de vapori ultra-subțire, pentru a introduce aer rece spre chipset pentru o performanță de răcire excepțională. Suprafața termică este mărită de până la 9 ori2, iar eficiența termică este sporită cu până la 20% atunci când AeroActive Portal este activat3.

Sistemul de răcire îmbunătățit GameCool 6 dispune de o tehnologie nouă de răcire a procesorului la 360° pentru a dezlănțui performanțe maxime susținute. O baterie cu o capacitate imensă de 6000mAh oferă o autonomie extinsă pentru sesiuni lungi de joc. Imaginile deosebite sunt redate pe un ecran Samsung AMOLED HDR10+ de 6,78 inci, care utilizează tehnologia exclusivă de tuning ROG pentru a obține o rată de reîmprospătare uimitoare de 165Hz și o rată de eșantionare tactilă de 720Hz, de top în industrie4. Noua serie este pe deplin compatibilă cu gama existentă de accesorii interesante pentru ROG Phone 6, inclusiv AeroActive Cooler 6 și ROG Phone 6 Glass Screen Protector.ROG Phone 6D și ROG Phone 6D Ultimate: putere invincibilă și specificații supreme

Seria ROG Phone 6D se bazează pe cea mai recentă platformă flagship MediaTek Dimensity 9000+ 5G pentru smartphone-uri, o platformă flagship care aduce îmbunătățiri alimentării și performanței pentru o amplificare extremă a tuturor experiențelor cu dispozitivul. Dimensity 9000+ oferă un gameplay amplificat - dezlănțuit cu ajutorul suitei complete de caracteristici HyperEngine 5.0 plus un GPU MediaTek Mali îmbunătățit - și oferă o îmbunătățire a performanței cu peste 10%5 în comparație cu Dimensity 9000.

Dispozitivele sunt susținute de până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5X și până la 512 GB de stocare, pentru cea mai fiabilă și stabilă experiență de joc. ROG Phone 6D Ultimate dispune de un design AeroActive Portal complet nou. După adăugarea lamelelor de disipare a căldurii la camera de vapori ultra-subțire, aceasta este instalată în "ușa" de disipare a căldurii din AeroActive Portal. Celălalt capăt al camerei de vapori este conectat la SoC (system-on-a-chip). Atunci când AeroActive Cooler 6 este conectat la telefonul mobil, un debit de aproape un litru pe secundă6 de aer rece va fi suflat pe lamele, iar tunelul de vânt atent proiectat răcește chipset-ul pentru a disipa căldura. Lamelele special concepute măresc suprafața termică de până la 9 ori7 și sporesc eficiența termică cu până la 20% atunci când AeroActive Portal este activat8.

Sistemul de răcire îmbunătățit GameCool 6 include tehnologia de răcire a procesorului la 360°, o cameră de vapori cu 30% mai mare și foi de grafit cu 85% mai mari9, împreună cu un design axat pe CPU pentru a crește disiparea căldurii din nucleu. În combinație cu managerul de performanță din Armoury Crate, seria ROG Phone 6D le permite jucătorilor să regleze setările de performanță pentru diferite jocuri, oferindu-le un avantaj competitiv în orice scenariu de joc.

Pentru imagini de gaming ultra-fluide ușoare și ultra-reactive, seria ROG Phone 6D este echipată cu un ecran AMOLED HDR10+ de 6,78 inci la 165 Hz, cu o rată de eșantionare tactilă de 720 Hz, lider în industrie. Acest afișaj uimitor poate fi setat la 60 Hz, 90 Hz, 120 Hz, 144 Hz sau 165 Hz pentru o experiență de gaming de neegalat. Imaginile superbe sunt reglate în colaborare cu Pixelworks®, companie de top în domeniul procesării vizuale, pentru culori cu o acuratețe de top.

Pentru posibilități de control și mai avansate, AirTrigger 6 a fost îmbunătățit semnificativ în acest an. Senzorii ultrasonici suportă pe deplin diverse gesturi, inclusiv funcții precum Dual Action, Press and Lift și Gyroscope Aiming.

Sistemul audio GameFX de pe seria ROG Phone 6D dispune de difuzoare duale simetrice care emit sunetul în față pentru efecte sonore stereo cu adevărat echilibrate. Este disponibil și un conector de 3,5 mm pentru căști. Sunetul a fost optimizat în colaborare cu pionierul suedez în domeniul audio digital Dirac, seria ROG Phone 6D oferind o calitate a sunetului cu adevărat impresionantă. Gama de dispozitive dispune de soluția audio spațială Dirac Virtuo™, care utilizează algoritmi brevetați pentru a reda un sunet stereo captivant prin difuzoarele încorporate, îmbunătățind în același timp calitatea generală a sunetului difuzoarelor.

Bateria imensă de 6000 mAh dispune de funcții avansate de mentenanță a bateriei pentru o performanță mai bună a acesteia și o durată de viață extinsă și există, de asemenea, un adaptor HyperCharge de 65 de wați pentru încărcare rapidă.

Seria ROG Phone 6D este echipată cu un sistem de camere foto triple, care include o cameră principală cu unghi larg de 50 MP Sony® IMX766 de 50 MP cu calitate îmbunătățită a imaginii și procesare HDR, o a doua cameră ultra-wide de 13 MP și o cameră macro. Printre funcțiile software îmbunătățite se numără modul video HDR10+ și există, de asemenea, o cameră frontală de 12 MP pentru selfie-uri de grup de înaltă calitate și transmisiuni video în direct.

ROG Phone 6D și 6D Ultimate sunt disponibile exclusiv în culoarea Space Gray. ROG Phone 6D vine echipat cu iluminare Aura RGB pe spate, 12GB/16GB de memorie RAM LPDDR5X și 256 GB ROM de stocare, prețul pornind de la 4899 lei10 (taxe inclusiv). ROG Phone 6D Ultimate, care este livrat în cutie cu AeroActive Cooler 6, este dotat cu un afișaj matricial color ROG Vision pe spate, 16 GB de memorie RAM LPDDR5X și 512 GB ROM de stocare cu prețul de 7099 lei11 (taxe inclusiv).

Gamă extinsă de accesorii

Ecosistemul existent de accesorii modulare și complet compatibile cu ROG Phone 6 permite jucătorilor să își optimizeze experiența de joc pe seria ROG Phone 6D. Printre accesorii se numără AeroActive Cooler 6, ROG Kunai 3 Gamepad pentru ROG Phone 6, ROG Phone 6 Glass Screen Protector, carcase și multe altele. AeroActive Cooler 6 cu clemă de clipsare are un cooler termoelectric alimentat de AI și un ventilator care oferă un flux de aer de răcire sporit direct în punctele fierbinți de pe capacul din spate al seriei ROG Phone 6D. Rezultatul este că poate scădea temperatura de suprafață cu până la un uimitor 25°C12. AeroActive Cooler 6 adaugă, de asemenea, patru butoane fizice suplimentare pentru a permite o experiență de control autentică, asemănătoare unei console.

Turneu exclusiv cu influenceri

ROG organizează de asemenea, un turneu al influencerilor, în cadrul căruia 10 influenceri din 6 țări - inclusiv Germania, Marea Britanie, Franța, Malaezia, Filipine și Thailanda - vor interacționa și se vor întrece cu fanii ROG pe titluri de jocuri de Nivel 1. Acest turneu va avea loc între septembrie și noiembrie, în funcție de disponibilitatea produselor pe fiecare piață.

Disponibilitate

Cele două telefoane sunt disponibile la precomandă pe eShop-ul oficial ASUS și vor ajunge pe piața românească în luna octombrie. Prețurile pornesc de la 4899 lei (taxe inclusiv) pentru modelul ROG Phone 6D (12GB RAM și 256GB stocare) și de la 7099 lei (taxe inclusiv) în cazul lui ROG Phone 6D Ultimate (16GB RAM și 512GB stocare).

Trailer video: https://www.youtube.com/watch?v=9HjMqDWv1w4

Note:
1 Datele de performanță ale producătorului.
2 Rezultatul testelor furnizate de laboratoarele ASUS, performanța reală poate varia în funcție de condiții.
3 Comparativ cu eficiența termică a ROG Phone 6D Ultimate fără AeroActive Portal. Rezultatul testului furnizat de laboratoarele ASUS.
4 Rezultatul testului furnizat de laboratoarele ASUS, performanța reală poate varia în funcție de condiții.
5 Date de performanță furnizate de producător.
6 Rezultatul testului furnizat de laboratoarele ASUS, performanța reală poate varia în funcție de condiții.
7 Rezultatul testului furnizat de laboratoarele ASUS, performanța reală poate varia în funcție de condiții.
8 Comparativ cu eficiența termică a ROG Phone 6D Ultimate fără AeroActive Portal. Rezultatul testului furnizat de laboratoarele ASUS.
9 Rezultatele măsurătorilor furnizate de laboratoarele ASUS, comparativ cu ROG Phone 5.
10 Prețul poate varia în funcție de reglementări, comerciant și oferte.
11 Prețul poate varia în funcție de reglementări, comerciant și oferte.
12 Rezultatul testului furnizat de laboratoarele ASUS, în comparație cu temperatura de suprafață a seriei ROG Phone 6D fără AeroActive Cooler 6.