hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Pe viitor Chrome OS pentru mobile ar putea inlocui Android

Pe viitor Chrome OS pentru mobile ar putea inlocui Android

calendar_month 17 Iul 2009, 07:56
In timp ce pe piata smartphoneurilor sistemul de operare Android a ajuns intr-o perioada relativ scurta in varful ierarhiei, Google a anutat recent si un sistem de operare propriu pentru PCuri si notebookuri, Chrome OS.

Avand in vedere ca ambele sisteme de operare au la baza browserul Google si sunt construite in jurul acestuia, speculatiile privind o potentiala unificare a celor doua sub acelasi nume au fost iminente.
Mai mult, la Conferinta Mobilebeat 2009, vicepresedintele departamentului tehnic al Google, Vic Gundotra, a spus ca dezvoltarea aplicatiilor web reprezinta viitorul platformelor pentru telefoanele mobile. De aici si pana la a mentiona si Chrome OS pentru mobile nu ar mai fi decat un pas.
Gundotra s-a referit imediat si la evolutia rapida a browserelor si a abonamentelor de date si internet pentru telefoane mobile. Desi nu s-a referit in mod explicit la o platforma Chrome OS pentru telefoane mobile, se pare ca ideea nu i-a fost deloc straina.
Daca si cand ar avea loc o fuziune a celor doua sisteme de operare, Android si Chrome OS, nu se poate spune inca, dar avand in vedere notorietatea crescanda de care se bucura cele doua platforme, nu este exclus ca in curand Android sa devina de fapt doar o versiune mobila a Chrome OS. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?