Parteneriatul Filbo & Flip vine in sprijinul micilor antreprenori
3/34948
calendar_month 07 Iun 2023, 09:45


Filbo, fintech-ul specializat in furnizarea de solutii financiare 100% digitale, anunta parteneriatul cu Flip.ro, platforma online pentru achizitionarea telefoanelor mobile reconditionate. Parteneriatul reprezinta un pas in strategia celor doua companii de a sustine micii antreprenori in dezvoltarea afacerilor, prin oferte avantajoase care sa le satisfaca nevoile de crestere, dar care in acelasi timp sa nu le afecteze cash-flow-ul. In cele cateva testari ale integrarii, peste 50 de antreprenori au aplicat pentru achizitia telefoanelor reconditionate.

„Ne-am angajat sa sprijinim dezvoltarea si cresterea micilor afaceri, motiv pentru care am implementat programul de sustinere a antreprenorilor, iar parteneriatul cu Flip a reprezentat un pas firesc in evolutia acestuia. In cadrul Filbo, intelegem ca micile afaceri joaca un rol vital in economie si ca fiecare decizie de investitie conteaza in drumul lor catre succes. Suntem constienti de importanta tehnologiei mobile in mediul de afaceri actual, de la comunicare si colaborare eficienta pana la optimizarea proceselor si interactiunea cu clientii. Din acest motiv, am considerat ca este momentul sa ne adaptam si sa extindem serviciile noastre pentru a raspunde nevoilor specifice ale companiilor”, declara Andrei Dogaru, Head of Product al Filbo.

Antreprenorii care au accesat pana acum solutia oferita de Filbo si Flip activeaza in domenii diverse de activitate: 33.3% dintre clienti sunt freelanceri in domeniul digital, 16.67% sunt avocati, 16.67% activeaza in sectorul constructiilor si instalatiilor, 16.67% sunt implicati in productia alimentara, iar 16.67% activeaza in industria transportului.  Majoritatea clientilor care au apelat la oferta celor doua companii sunt barbati, in proportie de 80%, iar in ceea ce priveste media de varsta, 50% dintre aplicanti se incadreaza in grupa de varsta cuprinsa intre 30 si 45 de ani.

Flip.ro le pune la dispozitie clientilor sai o gama larga de optiuni prin care antreprenorii pot alege produsele potrivite, fara ca achizitia sa aiba un impact negativ asupra cash-flow-ului, printre care optiuniunea de plata in rate. Beneficiile Flip Business includ economisirea a pana la 40% din fondurile cheltuite in mod obisnuit pe achizitia de telefoane, upgrade prin buyback ce asigura pana la 50% recuperarea investitiei pe flota de telefoane actuale, 12 luni garantie, calitate certificata datorita celor peste 60 de teste riguroase de calitate, preturi avantajoase fara taxe aditionale sau contracte pe termen lung. De asemenea, Flip Business pune la dispozitie optiunea de finantare pentru IMM-uri si leasing-ul operational.

„Rezultatele din primii 3 ani de Flip ne arata ca interesul romanilor pentru telefoane reconditionate este in crestere: cifra noastra de afaceri a crescut de la 2.5 milioane de euro in 2020, la 36 de milioane de euro anul trecut si am ajuns la peste 210.000 de clienti. De cand am lansat Flip Business, cu servicii dedicate de finantare, achizitie si leasing de telefoane reconditionate pentru segmentul de business, peste 7500 de companii au apelat la serviciile noastre, pentru a-si eficientiza costurile si, totodata, pentru a contribui la protejarea mediului inconjurator. Atat companiile mari, care sunt obligate prin lege sa implementeze masuri sustenabile, cat si companiile mici, care pot atrage investitori datorita unui model de business bazat pe actiuni cu impact pozitiv, pot alege Flip ca un partener de nadejde pentru solutii business” declara Nicolae Trofin, Chief Sales Officer – Business Partnerships la Flip.ro.Publicul tinta al companiei Filbo este format din mici antreprenori care doresc sa-si dezvolte afacerile. Prin acordarea finantarilor de pana la 235.000 de RON, pe perioade intre 12 si 36 de luni pentru capital de lucru si pana la 48 de de luni pentru investitii, Filbo ofera antreprenorilor sprijinul necesar pentru ca acestia sa-si atinga obiectivele si sa-si consolideze pozitia pe piata. Prin intermediul platformei, clientii au acces la servicii esentiale pentru o buna desfasurare a activitatii, indiferent de industria in care activeaza, beneficiaza de informatii, sfaturi utile si avantaje suplimentare, datorita parteneriatelor incheiate.