Orange anunta o campanie de o zi pentru a rasplati clientii care aduc telefoanele vechi in magazine
8/8590
calendar_month 03 Mai 2023, 11:00
Programul Orange de economie circulara “Re” - Recumparare (Buy-Back), Reciclare, Reparare, Reconditionare implineste 1 an de la lansarea in Romania. Pentru a marca momentul aniversar, Orange lanseaza o campanie blitz, de o zi, in care ii invita pe clienti sa aduca in orice magazin telefoane vechi si le rasplateste grija pentru mediu. Pentru fiecare telefon evaluat la minimum 10 euro, clientii primesc garantat un voucher de 100 de euro pe care sa-l utilizeze la cumpararea unui telefon 5G. Oferta este valabila doar pe 10 mai 2023, in magazinele fizice Orange, iar voucherul poate fi utilizat intr-o perioada de 90 de zile. Telefonul vechi aduce bucurii noi.
”Grija fata de mediu sta la baza tuturor actiunilor noastre. Pornind de la angajamentul Grupului Orange de a atinge neutralitatea in materie de emisii de dioxid de carbon pana in 2040 si prin strategia #OrangeForward ne-am asumat ambitia ca in 2026 Orange sa fie alegerea #1 pentru solutii sustenabile de conectivitate si servicii digitale integrate. Astfel, pe langa initiativele de eficienta energetica pe care le implementam, incurajam economia circulara, iar programul este invitatia pe care am lansat-o clientilor de a se implica in sustenabilitate. Marcam 1 an de program printr-o oferta ce are ca scop recumpararea telefoanelor vechi, care vor primi o viata noua prin reconditionare sau reciclare. Ne propunem ca prin voucherul de 100 de euro pe care il oferim sa motivam tot mai multi clienti sa renunte responsabil la device-urile pe care nu le mai utilizeaza”, a declarat Antoine Drevon, Chief Marketing Officer la Orange Romania.

Despre programul “Re”

Economia circulara presupune reducerea la minimum a deseurilor prin prelungirea ciclului de viata al produselor. Orange este primul operator de telecomunicatii din Romania care a lansat o initiativa nationala de economie circulara, pentru a da o viata noua telefoanelor utilizate. Aceasta cuprinde patru arii de actiune, astfel:
Recumparare sau Buy-Back, prin care clientii pot aduce telefoane vechi functionale in orice magazin Orange, pentru care pot primi un voucher de reducere pentru achizitionarea unui dispozitiv nou. In primul an de “Re”, am colectat ~300.000 de telefoane, echivalentul unei cantitati de peste 29 de tone.
Incepand cu luna aprilie 2023, Orange ofera clientilor posibilitatea de a reintroduce in economia circulara smartwatch-uri. Acestia primesc 20 de euro discount suplimentar evaluarii produsului adus la schimb pentru achizitia unui nou smartwatch Samsung.
Repararea telefoanelor in Care Center-ele Orange, serviciu disponibil din 2009 in magazine dedicate Orange, un “one stop shop” pentru toate problemele pe care clientii le intampina cu dispozitivele mobile, de la servicii tehnice de reparatii, pana la operatiuni de setare sau obtinerea de back-up pentru date. Repararea telefoanelor este modalitatea prin care clientii aleg sa pastreze cat mai multa vreme, in cea mai buna forma, dispozitivele importante pentru ei. Aproximativ 60.000 de telefoane au fost reparate in cadrul programului “Re”.
Reciclare - in toate magazinele Orange exista o cutie dedicata pentru colectarea de telefoane, tablete, smartwatch-uri, incarcatoare sau casti pe care utilizatorii nu le mai folosesc sau care nu mai functioneaza. Lunar, cantitatile stranse ajung la reciclare sau primesc o a doua viata prin reconditionare.
Pana la 90% dintre componentele unui telefon pot fi reciclate, in timp ce fabricarea unui smartphone necesita, in medie, 44 de kg de materii prime din 70 de materiale, inclusiv metale si materiale rare sau limitate, a caror extragere are un impact semnificativ asupra mediului.
Reconditionare - din 2013, Orange are o sectiune online dedicata comercializarii telefoanelor reconditionate. Ca alternativa la telefoanele noi, clientii pot alege dintr-o gama de telefoane reconditionate aflate la vanzare. Acestea trec printr-un control riguros al calitatii inainte sa fie repuse in vanzare, au un pret atractiv, garantie 12 luni si sunt o alegere mai prietenoasa cu mediul.
Padurea “Re” este inca o dovada a angajamentului Orange #PentruMaine. Pe 18 martie 2023, 50 de voluntari Orange au plantat la Moara Domneasca, Ilfov, Padurea "Re", 5.000 de puieti de salcam, pe o parcela de 1 hectar. Actiunea de voluntariat a fost realizata in parteneriat cu Plantam fapte bune in Romania, o initiativa a Asociatiei EcoAssist. Am marcat in acest mod cele aproximativ 50.000 de telefoane colectate in primele 3 luni ale anului 2023.
Mai multe detalii despre programul “Re” sunt disponibile aici: https://responsabilitate-sociala.orange.ro/o-planeta-mai-verde/inovatie-reciclare-mediu/