OPPO isi ia angajamentul de a livra telefoanele AI accesibile tuturor, aducand functii AI generative pentru aproximativ 50 de milioane de utilizatori pana la finalul lui 2024
3/36876
calendar_month 06 Iun 2024, 15:53


  • Avand convingerea ca smartphone-urile sunt cele mai importante dispozitive personale AI, OPPO aduce inteligenta artificiala generativa in toate smartphone-urile, angajandu-se sa produca telefoanele AI accesibile tuturor.

    • Pe langa dezvoltarea propriilor capabilitati AI, OPPO va colabora cu Google, MediaTek, Microsoft si alti parteneri din industrie pentru a oferi experiente imbunatatite ale telefoanelor AI.

    • OPPO stimuleaza productivitatea si creativitatea cu ajutorul inteligentei artificiale generative si va aduce o transformare completa si o restructurare a ecosistemului telefoanelor AI, oferindu-le utilizatorilor puterea de a utiliza pe deplin AI.

OPPO si-a dezvaluit angajamentul de a produce telefoane AI accesibile tuturor, subliniind revolutia tehnologica completa si restructurarea ecosistemului telefoanelor AI in viitor. Compania pune accent pe transformarea vietii de zi cu zi prin integrarea tehnologiilor AI, facand telefoanele mai inteligente si mai versatile.

In colaborare cu parteneri de renume precum Google, MediaTek si IDC, OPPO isi propune sa aduca inovatii care sa faciliteze accesul la tehnologie avansata pentru un public cat mai larg. 

OPPO se angajeaza sa democratizeze telefoanele AI, aducand inteligenta artificiala generativa in toate liniile de produse

Cu acoperirea lor globala extinsa, conectivitate avansata si capabilitati multimodale, smartphone-urile sunt bine pozitionate ca fiind cel mai important dispozitiv personal AI. Cu toate acestea, in ciuda omniprezentei smartphone-urilor, OPPO considera ca inteligenta artificiala nu ar trebui sa ramana exclusiva doar pentru telefoanele emblematice si utilizatorii selectati. Compania subliniaza ca AI trebuie sa fie accesibila unui numar cat mai mare de utilizatori din intreaga lume, democratizand astfel tehnologia si asigurandu-se ca toata lumea poate beneficia de inovatiile aduse de inteligenta artificiala.

„Prin eforturile si angajamentul nostru permanent, OPPO isi propune sa realizeze telefoanele AI accesibile tuturor”, a declarat Billy Zhang, presedintele Overseas MKT, Sales and Service al OPPO. „Pentru prima data in industrie, OPPO aduce tehnologia AI generativa in toate liniile de produse. Pana la sfarsitul acestui an, ne asteptam sa oferim astfel functii AI generative catre aproximativ 50 de milioane de utilizatori”, a completat acesta. 

Cel mai recent raport de cercetare al IDC „E timpul sa democratizezi impactul tehnologiei AI” intareste potentialul semnificativ al acestei piete. Potrivit IDC, livrarile de telefoane AI in segmentul sub 1.000 USD sunt asteptate sa creasca cu 250% in 2024, ajungand la 35 de milioane de unitati. Inteligenta artificiala generativa intra din ce in ce mai mult in viata de zi cu zi prin intermediul telefoanelor, imbunatatind experientele de divertisment, munca la distanta si multe altele.

Stimularea accesibilitatii telefoanelor AI prin inovatie si colaborare

In ultimul deceniu, OPPO a depus peste 5.000 de brevete legate de inventii AI, dintre care aproximativ 70% sunt legate in mod specific de imagistica AI. Din 2020, OPPO a fost pionier in dezvoltarea propriilor Modele Lingvistice Mari (LLM) si a fost activ in creionarea unei viziuni extinse si a tehnologiei multimodale. Mai important, OPPO este prima companie de smartphone-uri care implementeaza un LLM cu 7 miliarde de parametri direct pe un dispozitiv. Prin intermediul tehnologiilor AI avansate, OPPO a lansat peste 100 de capabilitati AI generative pe telefoanele sale in acest an.Pe langa inovatia continua, OPPO lucreaza indeaproape cu alti lideri din industrie pentru a oferi experiente mai bune prin telefoanele AI, bazate pe o arhitectura AI hibrida – in cloud si hardware. In parteneriat cu Google, seria OPPO Reno12 si urmatoarea generatie Find X Flagship vor include LLM-urile din familia Google Gemini, oferind utilizatorilor OPPO si mai multe functii AI inovatoare si convenabile, cum ar fi AI Toolbox, inclusiv AI Writer si AI Recording Summary.

In colaborare cu MediaTek, ambele parti regleaza cipurile pentru a imbunatati spatiul de stocare si eficienta de calcul pe viitoarele modele emblematice OPPO. Iar prin parteneriatul sau cu Microsoft, telefoanele OPPO de urmatoarea generatie vor fi echipate cu capabilitati Microsoft pentru a oferi o experienta de conversie a vocii si a textului mai eficienta, precisa si naturala, precum si o conectivitate imbunatatita intre AI desktop si telefoane.

Oferirea utilizatorilor de experiente AI revolutionare 

OPPO a integrat numeroase functii inovatoare in telefoanele sale echipate cu inteligenta artificiala pentru a ajuta la cresterea productivitatii si la stimularea creativitatii. In ceea ce priveste productivitatea, combinatia de LLM si tehnologii precum transcrierea rapida permite utilizatorilor sa proceseze mai multe informatii si sa se bucure de traducere in timp real. In plus, colaborarea pe mai multe dispozitive a adus imbunatatiri semnificative ale productivitatii.

In ceea ce priveste partea creativa, editarea foto si crearea personalizata au fost, de asemenea, revolutionate prin generarea multimodala si tehnologiile de generare a miscarii. De exemplu, caracteristica OPPO AI Eraser ajuta utilizatorii sa elimine fara probleme obiectele nedorite si sa genereze rapid continutul lipsa, fiind utilizata in medie de 15 ori pe zi. In acelasi timp, tehnologia multimodala permite utilizatorilor sa creeze cu usurinta continut vizual si text creativ pe retelele sociale.

Privind spre viitor, tranzitia de la smartphone-uri la telefoanele AI va reprezenta o evolutie pe termen lung care va transforma continuu experienta mobila. „Credem ca sistemul de operare inteligent va fi incorporat cu agenti AI si va suporta interactiunea multimodala, in timp ce serviciile unor terte parti vor fi furnizate intr-un mod mai flexibil. Acest lucru va avea ca rezultat o transformare completa si o restructurare a ecosistemului telefoanelor AI”, a declarat Darren Chen, Director AI Technology Strategy al OPPO.

Cu determinarea de a face telefoanele AI accesibile tuturor, OPPO va continua sa dezvolte experiente optime prin inovarea proprie si colaborare, marcand astfel sosirea noii ere a telefoanelor AI.