hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Nokia N900 poate fi folosit ca PS3 controller

Nokia N900 poate fi folosit ca PS3 controller

calendar_month 31 Dec 2009, 10:27
Fericitii posesori ai unuia dintre cele mai dorite smartphone-uri de pe piata, Nokia N900, au un motiv de bucurie in plus.

N900 poate fi folosit ca si controller pentru consoloa de jocuri PlayStation3. Acest lucru este posibil multumita unei aplicatii alpha, numita BlueMaemo. Aplicatia permite controlul unei serii intregi de alte dispozitive prin intermediul conexiunii Bluetooth, consola PS3 numarandu-se printre ele.
Exista si un scurt video demonstrativ cu N900 controland consola, postat pe YouTube de Maemo Italia, si toate comentariile sunt in limba italiana. Urmarind clipul, se poate vedea cum, cu ajutorul aplicatiei, telefonul se conecteaza la consola si cum este folosit apoi pentru a naviga in meniul acesteia.

Toate butoanele esentiale de pe un controller de PS3 sunt inghesuite pe ecranul telefonului si e clar ca, desi nu mai apare pe video, experienta de joc folosind N900 ca si controller este mai incomoda decat atunci cand se foloseste un controller original.
Asadar iata o functie in plus pentru N900: e util atunci cand e nevoie de un controller in plus pentru PS3, in multiplayer pe aceeasi consola, sau daca controllerul original s-a stricat in mijlocul noptii, cand e inchis la magazinul de electronice.
Aplicatia BlueMaemo se afla in stadiul de dezvoltare alpha si poate da inca multe erori, dar este utila si pentru a demonstra versatilitatea smartphoneului Nokia N900 si posibilitatile existente in cuplarea a diferite gadgeturi din casa prin conexiuni wireless.

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?