hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Nokia a lansat Asha 210, smartphone de buget full qwerty inspirat din designul Lumia

Nokia a lansat Asha 210, smartphone de buget full qwerty inspirat din designul Lumia

calendar_month 24 Apr 2013, 11:13
Nokia a lansat astazi noul Asha 210, primul telefon de buget care copiaza liniile principale de design si finisajul cromatic al gamei de top Lumia.
Telefonul, al carui pret este de putin peste 70 de dolari, ofera un ecran de 2,4 inci si tastatura fizica full qwerty si are Wi-Fi care poate fi activat si dezactivat cu ajutorul unui buton fizic dedicat. Telefonul nu ofera 3G (de 4G nu poate fi vorba) si functioneaza in retelele GPRS si EDGE.
Device-ul are o camera foto de doar 2MP, o mufa pentru casti (3,5mm) si memorie interna de doar 64MB, care poate fi insa extinsa cu ajutorul unui card de memorie microSD.

In functie de regiunea de unde va fi achizitionat, Nokia Asha 210 va veni cu cate o tasta de dedicata pentru unul dintre serviciile Facebook, Weibo sau WhatsApp.
Evident, pretul extrem de mic a limitat si dotarile acestui telefon, insa pentru cei care nu isi doresc un smartphone, Asha 210 ar putea fi o alegere foarte buna.

Atu-ul principal al noului telefon de la Nokia este, desigur, design-ul inspirat din gama de succes Lumia cu Windows Phone, iar pe lista de plusuri mai putem adauga, tastatura fizica full qwerty si bateria ce va asigura, dupa cum promite compania, nu mai putin de 12 ore de apeluri si un uimitor standby de 1104 ore!

Nokia Asha 210 vine in toate versiune de culori pentru carcasa din gama Lumia. Telefon va disponibil comercial in acest trimestru (Nokia nu a anuntat o data oficiala de lansare in Europa)
Sursa: Cnet