Mai exista cerere pentru telefoane cu clapeta? LG crede ca da si lanseaza modelul LG Gentle
6/6991
calendar_month 27 Iul 2015, 10:33
Telefoanele flip - sau cu clapeta - au facut cariera la inceputul anilor 2000, dar evolutia sistemelor de operare si a terminalelor smart a dus la dispartia treptata a acestui design. De-a lungul anilor, producatori precum Samsung sau LG au mai lansat astfel de device-uri hibrid, dotate cu sistem de operare Android, implicit cu touchscreen, dar care ofera si tastura fizica numerica.
Aceste modele au fost propuse, aproape exclusiv, clientilor din Coreea de Sud si este greu sa evaluam succesul lor comercial, dar este clar ca vorbim despre device-uri adresate unei nise de consumatori. Iata ca LG revine in 2015 cu un nou model de acest tip, denumit LG Gentle, ce ruleaza Android 5.1 pe un display tactil de 3,2 inch si care ofera si tastatura clasica de telefon.

Ecranul LG Gentle are, potrivit Phonearena, o rezolutie de 480 x 320p si o densitate a pixelilor per inch de 180.
Pentru ca vorbim totusi despre un smartphone cu Android, producatorul a dotat LG Gentle cu un procesor Qualcomm Snapdragon 210 (quad-core la 1,1GHz), cu GPU Adreno 304 si 1GB RAM.
Specificatiile entry-level sunt completate de 4GB memorie interna de stocare si o camera foto principala de doar 5MP.

Smartphone-ul se bazeaza pe o baterie de 1.700 mAh si va fi disponibil comercial, exclusiv in Coreea de Sud, la un pret echivalent cu 170 de dolari.
Sursa: Technodify via Phonearena