hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Keon si Peak, primele device-uri dedicate Firefox OS

Keon si Peak, primele device-uri dedicate Firefox OS

calendar_month 23 Ian 2013, 10:00
Mozilla a dezvaluit primele device-uri care ruleaza Firefox OS, sistemul de operare mobil bazat pe HTML 5.
Device-urile prezentate sunt dedicate (cel putin deocamdata) dezvoltatorilor care lucreaza la finalizarea sistemului de operare.
Potrivit Mozilla, telefoanele vor putea fi cumparate de developeri incepand de luna viitoare si sunt primele device-uri construite special pentru dezvoltarea sistemului de operare.
Modelul Keon are un ecran de 3,5 inci, vine cu procesor Qualcomm Snapdragon S1 la 1GHz, are o camera foto de 3 MP si memorie interna de 4GB. Device-ul este dotat si cu Wi-Fi, GPS si slot de card micrSD. Telefonul are o baterie de 1580mAh.

Cel de-al doilea smartpahone, Peak, este un terminal de dimensiuni mai mari. Peak are un ecran de 4,3 inci qHD si procesor dual-core la 1,2GHz (Snapdragon S4), camera foto principala de 8MP si una secundara de 2MP si o baterie de capacitate mai mare decat modelul mai mic, Keon.

Peste doar cateva zile, in data de 26 ianuarie, Mozilla organizeaza Hack Days, eveiment dedicat tuturor dezvoltatorilor care doresc sa vada cum functioneaza FirefoxOS si cat de multe promite noul sistem de operare bazat HTML5 pe parte de securitate.
Sursa: ZDNet, Engadget, Geeksphone 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?