hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  iPhone 5 ar putea fi dotat cu proiector?

iPhone 5 ar putea fi dotat cu proiector?

calendar_month 06 Dec 2010, 17:43
Nu mai este o noutate faptul ca orice viitor gadget marca Apple reuseste sa straneasca valuri imense de speculatii.
Daca in urma cu ceva timp existau voci care anuntau integrarea unui posibil modul de identificare sau card SIM in iPhone 5, iata ca acum blogosefera se intreaba daca nu cumva gigantul din Cupertino va implementa un pico-proiector in noua generatie de iPhone-uri.

Un pico proiector, cunoscut si ca un proiector de buzunar sau unul care este atat de mic incat poate fi incorporat in orice gadget portabil, proiecteaza imaginile pe o suprafata apropiata, cum ar fi un perete, de exemplu. Este o tehnologie aflata inca in dezvoltare, care ar putea juca un rol major in piata smartphone-urilor.
Ideea unui pico-proiector integrat intr-un smartphone i-a apartinut prima data designer-ului Billy May, care a creat un smartphone concept sub marca Mozilla, Seabird. Videoclipul de mai jos reprezinta o viziune a viitoarelor smartphone-uri.

Este o tehnologie interesanta, dar probabil ca vor mai trece cativa ani pana va ajunge sa fie implementata la scara larga. Prin urmare, noua generatie va avea cu siguranta cateva dotari uimitoare, dar este inca nesigur daca pico-proiectorul va fi sau nu printre ele.
De obicei Apple asteapata sa vada reactia utilizatorilor la tehnologii si produse emergente, inainte de a le integra in dispozitivele proprii, cum a fost cazul iPod si iPhone, care au intrat pe o piata deja stabila.
Cel mai probabil, pico-proiectoarele vor debuta pe unul dintre handset-urile Android. Apple va astepta, va imbunatati tehnologia si va zdrobi competitia oferind o solutie mai buna.
Cu toate ca par a fi zvonuri neintemeiate, actiunile companiilor care se ocupa cu fabricarea componentelor pentru pico-proiectoare au crescut cu o medie de 50%, in ultima perioada.
Sursa: PC World 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?