hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Intel pregateste Android Jelly Bean pentru telefoanele cu procesor x86

Intel pregateste Android Jelly Bean pentru telefoanele cu procesor x86

calendar_month 14 Sep 2012, 10:20
Intel ar putea obtine un avantaj important pe piata mobila dominata de smartphone-uri cu procesoare ARM. Compania planuieste sa ofere un update la Android 4.1 Jelly Bean pentru telefoanele sale cu procesoare x86.
Cele mai cunoscute smartphone-uri cu procesor Intel, Orange San Diego si ZTE Grand X IN, ruleaza momentan Android 2.3 Gingerbread si Android 4.0 Ice Cream Sandwich, dar ambele ar putea primi in curand un update la Jelly Bean, scrie CNET.

Adoptarea Android 4.1 Jelly Bean la scara larga este la fel de inceata ca si in cazul celorlalte versiuni mai vechi Android, lucru ce s-ar putea transforma intr-un avantaj pentru Intel.
Compania colaboreaza in prezent si cu Lenovo, alaturi de care a produs smartphone-ul Lenovo K800 cu procesor Intel Medfield, iar in urmatoarele zile urmeaza sa fie lansat si primul smartphone Motorola cu procesor Intel.
Daca Intel reuseste sa aduca Jelly Bean pe smartphone-urile cu procesor x86 in urmatoarele luni, si-ar putea creste sansele de succes pe piata mobila. 

Sondaj

Ce placa video aveti?