hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  HP reintra pe piata smartphone-urilor!

HP reintra pe piata smartphone-urilor!

calendar_month 14 Sep 2012, 17:34
Desi nimic nu mai indica faptul ca Hewlett Packard ar putea reveni la dezvoltarea de smartphone-uri dupa "lichidarea" Palm, iata ca avem o supriza - HP chiar vrea sa reintre pe piata smartphone-urilor.
Meg Whitman, CEO-ul HP, a declarat ca HP va construi, pana la urma, si smartphone-uri, prin divizia HP Mobility.
Momentan, compania lucreaza inca la o strategie de revenire pe piata telefoanelor mobile inteligente. Pe de alta parte, decizia de revenire ca producator de smartphone-uri nu este una care sa placa in mod deosebit celor de la HP. Compania este practic fortata sa apeleze la aceasta strategie si sa propuna produse pe acest segment tocmai din cauza evolutiei incredibile pe care o inregistreaza smartphone-urile.

Pe de alta parte, HP mai are doua motive serioase de a reveni printre producatorii de telefoane mobile. In primul rand, smartphone-urile incep sa erodeze cota de piata a PC-urilor, iar in al doilea rand, toti ceilalti mari producatori de hardware din lume sunt in acest moment activi pe segmentul smartphone-urilor.
Este foarte greu insa de anticipat in acest moment ce sistem de operare intentioneaza HP sa foloseasca pe urmatorele sale telefoane. Pana sa desfiinteze compania Palm si sa renunte la productia de smartphone-uri, HP a mizat pe WebOS, un sistem de operare considerat de foarte multi utilizatori excelent si care a dotat si tableta HP, TouchPad.

In acest moment, WebOS este un sistem de operare abandonat de HP si de care se mai ocupa doar pasionatii si dezvoltatorii independenti.
Deocamdata, reprezentantii HP nu au dat alte detalii si nici nu au precizat vreo data la care ne-am putea astepta sa apara pe piata noile smartphone-uri HP.
Sursa: The Verge 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?