HONOR Magic6 va fi dotat cu LLM On-device, alimentat de Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform
3/35420
calendar_month 27 Oct 2023, 16:40


Brandul global de tehnologie HONOR anunta ca viitorul HONOR Magic6 va fi echipat cu revolutionarul Snapdragon® 8 Gen 3. De asemenea, a demonstrat puterea modelului de limbaj AI on-device ce poate folosi sapte miliarde de parametri, in cadrul Summitului Snapdragon 2023 din Hawaii. Colaborarea dintre HONOR si Qualcomm Technologies valorifica expertiza ambelor companii de a sprijini LLM (Large Language Model) si de a crea un ecosistem centrat pe nevoile utilizatorului, care sa permita interactiuni inteligente si fluide intre mai multe dispozitive. In cadrul acestui eveniment, HONOR a prezentat imbunatatiri semnificative ale caracteristicilor de conectivitate „MagicRing”, subliniind colaborarea stransa dintre cele doua companii.

„La HONOR, suntem dedicati sa depasim limitele inovatiei si sa cream o experienta de utilizare mai inteligenta si mai intuitiva”, a declarat George Zhao, CEO al HONOR Device Co. Ltd. „Ne-am angajat sa valorificam puterea inteligentei artificiale pentru a transforma modul in care oamenii interactioneaza cu tehnologia, facand-o mai fluenta, personalizata si cu mai mult impact, fara niciun compromis in ceea ce priveste confidentialitatea utilizatorului. Suntem incantati sa colaboram cu Qualcomm Technologies, care ne impartaseste viziunea de a aspira la excelenta. Vom continua sa promovam inovatia, lucrand in colaborare stransa cu partenerii nostri pentru a contura un viitor in care inteligenta artificiala imbunatateste vietile oamenilor din intreaga lume.”

„Suntem entuziasmati ca impreuna cu HONOR lucram la promovarea progresul tehnologic cu ajutorul tehnologiilor de ultima ora”, a declarat Alex Katouzian, Vicepresedinte Senior si Director General al Mobile, Compute si XR Devices, Qualcomm Technologies, Inc.
„Asteptam cu nerabdare sa colaboram mai indeaproape cu HONOR pentru a revolutiona modul in care oamenii traiesc, lucreaza si se conecteaza, creand experiente care vor deschide noi posibilitati in lumea aflata in continua evolutie a inteligentei artificiale.”

Spre deosebire de LLM-urile din cloud, care sunt echipate cu seturi de date accesibile publicului, LLM-ul HONOR se bazeaza pe intelegerea utilizatorului pentru a oferi servicii personalizate in functie de preferintele acestuia. Pentru a dezvolta un LLM on-device care poate fi utilizat in beneficiul consumatorilor, HONOR si Qualcomm Technologies s-au concentrat pe trei domenii cheie: performanta, eficienta si confidentialitatea utilizatorului. Eforturile comune au dus la optimizari care permit platformei mobile sa profite eficient de LLM fara a consuma o cantitate exagerata de energie, precum si la o protectie a datelor care asigura ca datele raman in siguranta stocate pe dispozitiv.

Cu Snapdragon 8 Gen 3, HONOR Magic6 va fi alimentat de un LLM integrat in dispozitiv cu sapte miliarde de parametri pentru a introduce o noua era a inteligentei artificiale generative. Pentru a ilustra potentialul capacitatilor AI, HONOR a prezentat, de asemenea, un demo de creare video AI. Prin furnizarea unor comenzi catre asistentul vocal inteligent YOYO, utilizatorii pot crea cu usurinta videoclipuri scurte cu fotografii si imagini stocate in dispozitiv. Sabloanele, temele si muzica videoclipurilor generate pot fi personalizate cu ajutorul unor editari suplimentare.Demo de creare video-uri LLM AI direct de pe dispozitiv
(https://youtu.be/qozNt4-Vslg )La Snapdragon Summit 2023, HONOR a prezentat si o interactiune multimodala bazata pe eye tracking, numita Magic Capsule, precum si trei caracteristici cheie ale MagicRing: Connected Camera, Connected Input si sharing multi-device screen. Folosindu-se de cea mai recenta tehnologie Snapdragon Seamless, MagicRing permite un schimb mai mare de date intre dispozitive, fiind mai stabil si mai eficient in ceea ce priveste consumul de energie. Magic Capsule, demo de interactiune multimodala bazata pe eye tracking
(https://youtu.be/qozNt4-Vslg)

HONOR va ramane deschis la colaborari cu parteneri globali si va continua sa dezvolte un ecosistem de tehnologie AI pe dispozitiv, aducand inovatii centrate pe nevoile utilizatorului pentru crearea unui viitor inteligent.