hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Google Maps Navigation mai bun decat GPS-ul auto clasic? - Video

Google Maps Navigation mai bun decat GPS-ul auto clasic? - Video

calendar_month 29 Oct 2009, 07:58
Google a prezentat noua sa aplicatie, Google Maps Navigation, care va face din smartphoneurile cu Android 2.0 adevarate navigatoare auto GPS.
Aplicatia arata si functioneaza ca orice alt soft de navigatie de pe un navigator GPS obisnuit, doar ca pentru harti foloseste Google Maps.
Singurul dezavantaj care survine din acest fapt este, evident, ca Google Maps sunt incarcate constat de pe Internet, ceea ce face necesara o conexiune mobila stabila pentru a putea folosi aplicatia.
Un dezavantaj in plus ar fi ca, din pacate, la noi in tara reprezentarile Google Maps sunt, chiar si pe zona capitalei, mai mult decat sumare, insa acest lucur poate fi compensat de faptul ca aplicatia poate fi la fel de bine folosita si cu Satelite View de pe Google Maps, ceea ce rezolva oarecum aceasta problema.

Avantajele pe care la aduce aceasta noua aplicatie de la Google sunt urmatoarele:
- va fi gratuita, pe orice gadget mobil cu Android 2.0 si receiver GPS
- harti mai exacte: din cate se stie Google isi updateaza hartile mai des decat Tele Atlas sau Navteq, firmele care furnizeaza hartile pentru ceilalti producatori de softuri pentru GPS auto
- o cautare mai ampla a reperelor: atunci cand cautati o destinatie aveti la dispozitie intreaga baza de date a Google, nu doar cateva repere oferite de un producator anume; mai mult, acolo unde va fi posibil, aplicatia va oferi imaginea din Street View a destinatiei la care vretisa ajungeti, pentru a o recunoaste mai usor
- comandarea aplicatiei prin control vocal, lucru util pentru sporirea sigurantei la volan
- mai multe tipuri de afisare a hartilor, mai exact cele trei forme deja cunoscute ale Google Maps: harti propriu-zise, dar afisate in plan panoramic, la fel ca la orice GPS auto, Satelite View cu zoom pana la nivelul strazii plus, acolo unde e posibil, Street View.

Cu siguranta ca noua aplicatie Google va suscita mult interes prin elementele noi pe care le aduce, insa producatorii cu state vechi in domeniu precum Tom Tom sau Garmin mai au inca avantajul unor gadgeturi care nu necesita o conexiune permanenta la Internet si interfete grafice construite in ani de experienta, conform nevoi specifice ale utilizatorilor. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?